Firma de avocatură D&B David şi Baias, triplu laureată la Gala Avocaţilor organizată de Ziarul Financiar şi la Gala Avocaţi de Top organizată de Finmedia

Bucureşti, 17 iunie 2010. Firma de avocatură afiliată PwC România, D&B David şi Baias, a primit distincţia „Avocatul antreprenorului român”, în cadrul Galei Avocaţilor organizată de către Ziarul Financiar. Premiul a fost conferit îndeosebi pentru asistenţa oferită de-a lungul timpului de avocaţii D&B David şi Baias antreprenorului Jean Valvis la momentul exitului acestuia din afacerile cu lactate şi cu ape minerale, precum şi pentru rolul important pe care l-a jucat echipa D&B David şi Baias în vânzarea de către Alexandru Hergan a câtorva proiecte imobiliare.

„Acest premiu este o recunoaştere a activităţii din ultimii ani a echipei D&B David şi Baias specializată în domeniul Fuziunilor şi Achiziţiilor. Am avut privilegiul de a fi alături de antreprenori români în tranzacţii importante pentru piaţa românească. Ca o notă personală, pot spune că este foarte mare motivaţia avocatului care furnizează asistenţă la negocierea unei tranzacţii, atunci când creatorul şi deţinătorul unei afaceri este alături de el pe parcursul negocierilor.” a declarat Anda Rojanschi, Partner D&B David şi Baias pentru domeniul Fuziuni şi Achiziţii.

„De asemenea, avem clienţi alături de care suntem în toate etapele importante ale evoluţiei afacerii, susţinând în acest fel dezvoltarea acesteia şi asistându-i apoi la vânzare. Acordarea asistenţei juridice pe termen mediu sau lung contribuie la formarea unei legături puternice între avocat şi client şi la construirea unei echipe eficiente pentru negocierea tranzacţiei.” a adăugat Anda Rojanschi.

Echipa D&B David şi Baias a fost nominalizată de Ziarul Financiar şi pentru tranzacţia anului în retail, pentru asistenţa acordată Mega Image pentru achiziţionarea a 4 magazine Prodas.

Echipa de avocaţi D&B David şi Baias a primit de asemenea premiul pentru cel mai bun proiect de consultanţă fiscală al anului 2009 în cadrul Galei Avocaţi de Top organizată de Finmedia pentru proiectul Rafinăria Steaua Română. În cadrul acestuia, avocaţii D&B David şi Baias au reprezentat interesele rafinăriei Steaua Română în seria de litigii demarată de aceasta împotriva Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în valoare de 36.000.000 RON, cuprinzând anularea deciziei de impunere emisă de autoritatea fiscală împotriva rafinăriei, dar şi cele trei proceduri de executare silită întreprinse de autoritatea fiscală în vederea recuperării sumelor stabilite nelegal în sarcina rafinăriei. În cadrul acestui proiect, D&B a reprezentat interesele rafinăriei Steaua Română în faţa tuturor instanţelor de judecată competente, echipa de litigii dând dovadă de un grad înalt de profesionalism şi cunoaştere a legislaţiei naţionale şi europene, implementând în mod inovativ principiile dreptului european în practica litigiilor fiscale.

Proiectul se remarca şi prin aceea că, pentru prima dată, atât instanţele de judecată inferioare, cât şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au răspuns la unison afirmativ în faţa argumentelor aduse în susţinerea cauzei, întemeiate în marea lor majoritate în baza principiilor comunitare aplicabile în materia fiscalităţii, instanţa supremă pronunţându-se în favoarea echilibrului în drepturi şi obligaţii între contribuabil şi stat, prin organismele sale, în favoarea aplicării principiilor rezultate din legislaţia europeană şi limitând în acest caz restricţiile inechitabile ale legii naţionale, creând totodată jurisprudenţa în privinţa prevalenţei substanţei asupra formei.

„În ultimii ani, echipa de avocaţi specializată în litigii fiscale şi consultanţă fiscală a acumulat o foarte bogată experienţă şi a asistat cu succes un mare număr de clienţi. Acest segment al litigiilor fiscale este unul care are o dinamică foarte solidă în ultima perioadă şi care, suntem convinşi, va înregistra creşteri semnificative şi în anii următori”, a precizat Dan Dascălu, Partener D&B David şi Baias, coordonator al practicii de litigii a D&B David şi Baias.

De asemenea, D&B David şi Baias a fost distinsă cu premiul pentru cel mai bun proiect de asistenţă juridică la secţiunea bănci şi pieţe de capital, pentru rolul cheie jucat în autorizarea programului de emisiune de obligaţiuni al ProCredit Bank România în valoare maximă de peste 91 de milioane de lei. Echipa condusă de Laura Toncescu, Partener D&B David şi Baias, a realizat o premieră pentru piaţa de capital autohtonă, acesta fiind primul program de emisiune de obligaţiuni autorizat de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare care lasă la latitudinea emitentului data şi cuantumul exact al emisiunilor de obligaţiuni.

Tot în domeniul serviciilor financiare, societatea D&B David şi Baias a fost nominalizată de către Ziarul Financiar pentru tranzacţia financiară a anului în calitate de consultant principal al General Electric si Dogus Holding Group în procesul de înfiinţare si autorizare a GE Garanti Bank SA de către Banca Naţională a României.

Despre D&B David şi Baias

D&B David si Baias este societatea de avocaţi afiliată PwC în România, fiind integrată în reţeaua societăţilor de avocaţi corespondente PwC, care cuprinde mai mult de 2.000 de avocaţi în 75 de jurisdicţii.

D&B David şi Baias este o societate de avocatură pentru afaceri. Echipa de 35 de avocaţi a D&B David şi Baias oferă un pachet complet de soluţii integrate, novatoare şi pragmatice clienţilor multinaţionali şi locali, în următoarele domenii: societăţi comerciale şi grupuri de societăţi; fuziuni, achiziţii şi restructurări; proprietăţi imobiliare; relaţii de muncă; servicii financiare şi pieţe de capital; concurenţă şi ajutoare de stat; proprietate intelectuală; protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal; litigii fiscale şi comerciale. De asemenea, D&B este specializată în domeniile farmaceutic şi IT&Telecom, furnizând soluţii specifice pentru societăţile din aceste industrii.

Leave a Comment