Ana-Maria Iordache

Ana-Maria Iordache este absolventă a Facultăţii de Drept, Universitatea „A.I.Cuza” Iaşi şi deţine o diplomă de master în Drept European, obţinută în cadrul aceleiaşi universităţi. A urmat de asemenea cursurile de drept european ale Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Modena e Reggio Emilia, Italia. Ana-Maria are o experienţă de peste 10 ani în domeniul litigiilor fiscale şi administrative, reprezentând cu succes numeroşi clienţi atât în faţa autorităţilor şi instanţelor de judecată din România, cât şi în procedurile derulate in faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Ana-Maria a acumulat o vastă expertiză în numeroase cazuri complexe în care a oferit servicii juridice unui număr mare de clienţi, companii naţionale şi internaţionale, din diferite industrii precum petrol şi gaze, construcţii, automotive, pharma, telecomunicaţii şi retail.

Sfera sa de practică include o gamă variată de litigii din domeniul dreptului fiscal, dreptului administrativ, dreptului concurenţei, protecţia datelor cu caracter personal, precum şi litigii generate de procedura executării silite. Într-una dintre cauzele de referinţă în care Ana-Maria a fost implicată, a reprezentat cu succes în faţa instanţelor naţionale de judecată unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa de energie din România într-o serie de litigii fiscale, în urma cărora au fost anulate mai multe decizii de impunere şi acte de executare silită, procedurile derulându-se pe parcursul a patru ani de litigii.

De asemenea, Ana-Maria a reprezentat cele mai importante companii din domeniul pharma, petrol şi gaze şi telecom în litigii de dreptul concurenţei obţinând anularea sau reducerea semnificativă a amenzilor aplicate de autoritatea de concurenţă. Totodată, Ana-Maria a reprezentat patru clienţi importanţi pe parcursul procedurilor complexe derulate în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în dosare complexe de fiscalitate.

Ana-Maria este în mod constant lector la numeroase conferinţe pe teme de fiscalitate şi un contribuitor important la discuţiile privind modificările legislative în materia procedurii fiscale şi a reglementărilor de mediu, fiind recomandată ca expert în aceste domenii de prestigioasa publicaţie de specialitate Legal 500.

Contact

+40 21 225 3770
ana-maria.iordache@david-baias.ro

Parteneri D&B David şi Baias

Sorin David
Dan Dascălu
Anda Rojanschi
Ana-Maria Iordache
Mihail Boian
Cristina Păduraru
Ovidiu Bold