Consilieri

O echipă de succes descoperă cele mai potrivite soluţii şi creează legături eficiente între acestea.

O echipă de succes descoperă cele mai potrivite soluţii şi creează legături eficiente între acestea.


 • Adina Guțiu

  Adina Guţiu coordonează departamentul de Energie şi Resurse Naturale al D&B David şi Baias. Domeniile sale de specializare sunt energie, guvernanţă corporativă, dreptul mediului şi al schimbărilor climatice şi drept imobiliar.

  Adina este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti în 2003 şi membră a Baroului Bucureşti din 2004. De-a lungul carierei, Adina a absolvit numeroase cursuri de pregătire profesională continuă organizate de Harvard Business School, MIT Sloane School of Management, Wharton Executive Education, DeMontfort University, PWN Romania, EBRD legate de management, leadership, strategie, guvernanţă corporativă/board readiness, investiţii sustenabile etc.

  Înainte de a se alătura D&B, Adina a lucrat în cadrul mai multor firme internaţionale şi locale de avocatură, oferind consultanţă juridică în proiecte de anvergură în domeniile energie, drept imobiliar şi dreptul mediului. Între 2015 şi 2021, Adina a ocupat poziţia de General Counsel în cadrul uneia dintre cele mai mari societăţi din domeniul petrol şi gaze din România, coordonând afacerile juridice şi de conformitate pentru şapte entităţi cu activitate în domeniul rafinare şi producţie produse petroliere, producţie lubrifianţi, distribuţie produse petroliere, producţie de energie din surse regenerabile, trading energie, petrol şi gaze, explorare şi producţie offshore, cu o cifra de afaceri de aprox. 4 mld. Euro. În considerarea proiectelor de anvergură coordonate în această perioadă, Adina a fost inclusă în 2018 şi 2019 în GC Powerlist CEE publicată de Legal 500, care a evidenţiat cei mai puternici directori juridici din Europa Centrală şi de Est.

  În cei 20 de ani de experienţă, Adina a acordat consultanţă juridică unor companii mari din domeniul petrol şi gaze, în activitatea curentă şi în proiecte de achiziţii, tranzacţii şi proiecte locale şi globale. Experienţa în domeniul energiei regenerabile include achiziţia şi dezolvarea proiectelor de energie electrică din surse regenerabile, inclusiv parcuri eoliene şi parcuri fotovoltaice. De asemenea, Adina a acordat consultanţă unor companii multinaţionale şi entităţi publice cu privire la aspecte de dreptul mediului şi schimbărilor climatice pe aspecte de reglementare, gestiune deşeuri, poluare atmosferică, decontaminare, poluare istorică etc. În materie de guvernanţă corporativă, Adina a asistat companii multinaţionale în ceea ce priveşte analiza şi îmbunătăţirea guvernanţei corporative, pentru companii listate şi nelistate. În domeniul imobiliar, Adina a fost parte din tranzacţii şi proiecte de anvergură cu privire la achizitia si dezoltarea de hoteluri, shopping centers, hale industriale, proiecte rezidenţiale.

  Din 2022, Adina este cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti (ASE) la disciplina Dreptul afacerilor şi student doctorand în cadrul Şcolii Doctorale Drept din ASE cu tema de cercetare “Regimul juridic al actelor administrative in domeniul protecţiei mediului”.
  Adina este membră a Romanian Business Leaders (RBL), Professional Women Network Romania (PWN Romania) şi Corporate Governance Institute (CGI).Echipa D&B David şi Baias

Consilieri
Avocaţi seniori coordonatori
Avocaţi seniori
Avocaţi colaboratori
Avocaţi juniori
Consultanţi

Parteneri D&B David şi Baias

Sorin David
Dan Dascălu
Anda Rojanschi
Ana-Maria Iordache
Mihail Boian
Cristina Păduraru
Ovidiu Bold