Dan Dascălu

Dan Dascălu conduce departamentele de Litigii şi Relaţii de muncă ale D&B David şi Baias. Dan este licenţiat în Drept al Universităţii Bucureşti. Dan are calificări juridice obţinute în Olanda (Haga), dar şi în România, fiind Doctor în Drept (Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti). Este membru al Baroului Bucureşti din 1997.

Dan Dascălu a fost clasat pe prima poziţie la categoria avocaţilor de fiscalitate a publicaţiilor de specialitate Chambers and Partners si Legal 500, precum şi un avocat de top în Secţiunile de Soluţionare a Litigiilor şi Dreptul Muncii din aceste directoare.

Dan este un specialist de renume în dreptul muncii şi procedură fiscală. Practica sa în domeniul litigiilor include asistenţă acordată clienţilor în faţa organelor administrative (asistenţă în cadrul procedurilor de inspecţie fiscală şi în cele administrativ-jurisdicţionale, formularea de contestaţii şi plângeri prealabile administrative, etc.), precum şi reprezentarea clienţilor în faţa instanţelor judecătoreşti (inclusiv la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene -12 cauze) şi arbitrale în domeniile dreptului fiscal, dreptului concurenţei, dreptului comercial, dreptului muncii şi dreptului civil.

Dan a activat ca profesor asociat la Facultăţile de Drept din Universitatea Bucureşti, şi din Timişoara şi la Academia de Studii Economice, predând Procedură Fiscală şi Contencios Fiscal. De asemenea, a publicat diverse cărţi (inclusiv un manual privind chestiunile legate de litigii fiscale şi unul despre Noul Cod de procedură fiscală) şi articole în materie fiscală şi de procedură dar şi în dreptul muncii.

Contact

+40 21 225 3770
dan.dascalu@david-baias.ro

Parteneri D&B David şi Baias

Sorin David
Dan Dascălu
Anda Rojanschi
Ana-Maria Iordache
Mihail Boian
Laurenţiu Pachiu
Cristina Păduraru
Ovidiu Bold