Proiecte de succes (prezentare selectivă)

  • D&B David şi Baias a oferit consultanţă juridică uneia dintre cele mai mari bănci din România cu privire la consecinţele de natură juridică privind acoperirea creditelor neperformante acordate de bancă prin implementarea unor operaţiuni de transfer a dreptului de proprietate asupra imobilelor ipotecate către o societate specializată special constituită în acest scop.
  • D&B David şi Baias împreună cu PwC a oferit unui mare dezvoltator imobiliar internaţional consultanţă juridică referitoare la modalitatea de înstrăinare a unui spaţiu comercial din cadrul unui centru comercial aflat în faza de execuţie.
  • D&B David şi Baias a oferit servicii de consultanţă juridică unui important client din domeniul logisticii asigurând auditul juridic cu privire la achiziţia unei clădiri cu destinaţie complexă de birouri şi spaţii de producţie.
  • D&B David şi Baias a acordat asistenţă unuia dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari, pentru vânzarea unui mare proiect comercial situat în zona de sud-est a Bucureştiului către o societate germană de investiţii imobiliare. Tranzacţia, cu o valoare apreciată în mass–media la 147 milioane EUR a fost cea mai mare tranzacţie cu un spaţiu comercial realizată vreodată în România.
  • D&B David şi Baias a acordat asistenţă unui dezvoltator imobiliar de origine irlandeză pentru vânzarea către societăţile din domeniul „cash and carry” a unei proprietăţi imobiliare. Obiectul tranzacţiei a constat în terenuri şi construcţii situate într-o zonă industrială din Sectorul 6, Bucureşti având o suprafaţă totală de aproximativ 85.000 mp. Valoarea tranzacţiei a fost estimată în mass–media la 40 milioane EUR.
  • Dezvoltătorul irlandez, prezent pe piaţa de profil din România cu o varietate de proiecte, a fost asistat de D&B în procesul dezvoltării unei reţele de 10 mall-uri în Bucureşti şi în alte oraşe importante din România. Proiectul a fost estimat la o valoare totală de aproximativ 700 milioane de Euro. În domeniul rezidenţial, D&B a asistat societatea în procesul dezvoltării proiectului rezidenţial de locuinţe “New Town” din Bucureşti cuprinzând aproximativ 650 de apartamente. Acest proiect a fost evaluat la 120 milioane de Euro.
  • D&B a asistat un mare fond britanic de investiţii unul dintre cele mai importante fonduri imobiliare, activ în domeniul spaţiilor industriale pe parcursul achiziţiei unui parc industrial. Tranzacţia, cu o valoare mai mare de 70 de milioane de EURO, a fost la momentul respectiv tranzacţia cu privire la spaţii industriale cu cea mai mare valoare de pe piaţa imobiliară din România.