Consultanţi

O echipă de succes descoperă cele mai potrivite soluţii şi creează legături eficiente între acestea.

O echipă de succes descoperă cele mai potrivite soluţii şi creează legături eficiente între acestea.


 • Flavius Baias

  Flavius Baias a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi deţine titlul de Doctor în drept (Universitatea Bucureşti). Flavius este unul din membrii fondatori ai D&B David şi Baias. Experienţa profesională în domeniul imobiliar şi în domeniul litigiilor este considerabilă, la fel şi experienţa sa de arbitru. Flavius este fost Decan al Facultăţii de Drept din Bucureşti.

  În prezent, este colaborator extern al D&B David şi Baias. În calitate de profesor la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti, Flavius predă cursurile de „Drepturi Reale” şi „Obligaţii”. Flavius Baias este arbitru, membru al Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

  Ca fost Secretar de Stat în Ministerul de Justiţie, a dezvoltat şi elaborat reglementări esenţiale pentru domeniul imobiliar (de exemplu, Legea Proprietăţii Publice şi Legea Concesiunii). A fost, de asemenea, membru al comitetului de specialişti care au elaborat Noul Cod Civil. Flavius a primit premiul Academiei Române pentru cartea sa „Simulaţia – Studiu de Doctrină şi Jurisprudenţă”.


 • Delia Iuliana Pachiu (Vasiliu)

  Avocat cu experienţă profesională de peste 13 ani in avocatura de afaceri, Delia este consultantul nostru extern specializat al departamentului D&B de Energie si Resurse Naturale. Ca avocat senior specializat în domeniul energiei, ea deţine o expertiză deosebită în sectorul de electricitate şi energie regenerabilă.
  Delia a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Vest şi deţine un master în Dreptul afacerilor internaţionale. Ea deţine de asemenea diploma de LL.M. emisă de Universitatea Derby din Anglia, in Dreptul Internaţional al Energiei, Petrol şi Gaze. Delia este fluenta in engleza, germană şi italiană.

  Delia a acordat asistenţă juridică pentru operaţiunilor clienţi activi în domeniul energiei din România, asigurand conformarea operaţiunilor lor cu reglementările aplicabile în domeniul energiei. Expertiza ei include dezvoltarea de proiecte greenfield, fuziuni şi achiziţii in sectorul energetic şi în industria resurselor naturale, asistentă pe aspecte de reglementare pentru proiecte de dezvoltare şi operaţiuni în sectorul energiei electrice, petrol şi gaze naturale.

  Delia este implicată în mod constant în procesul de redactare de proiecte legislative în sectorul energiei. Ea a consiliat Comisia Europeană în calitate de expert naţional în dreptul energiei, supervizând implementarea unor Regulamente UE în legislaţia naţională şi participă frecvent la iniţiativele Grupului de Lucru Energie al Camerei de Comerţ Româno-americană din Bucureşti, ale PATRES – Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie Regenerabila din România şi ale EPG – Energy Policy Group.

  Delia este autor a mai multor articole privind sectorul energiei şi ghiduri legislative internaţionale, este membru fondator al Energy Policy Group (EPG), consultant legal al Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie Regenerabila din România (PATRES) şi expert naţional exclusiv pe dreptul românesc pentru Asociaţia Europeană a Consultanţilor în Energie (AEEC).

  Clienţii ei de-a lungul timpului au inclus: Chevron, OMV-Petrom, ProWind, GE Power and Water, Eurus Europe, WestWind International, Tinmar Energy, HSE Energy Group, BRM – Bursa Română de Mărfuri, EPEX Spot SE, Energieallianz Austria, MVM Romania, Lasselsberger Group, Verbund Trading, Energia Naturalis, Vienna Energy Forţa Naturala (Wien Energie Group), Alpine Energie Österreich, Sky Solar Holdings, Sun Farming, WP Energy, Eco Energy, Gascom Renew, FVG Energy, Gamesa etc.


 • Marius Niţă

  Marius Niţă este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi este membru al Baroului Bucureşti din anul 2008.

  Marius este consultant extern pentru departamentul D&B de Energie şi Resurse Naturale, aria sa de expertiză incluzând fuziuni şi achiziţii, energie, dreptul societăţilor comerciale.

  Marius a acumulat o experienţă bogată fiind implicat în numeroase proiecte de investiţii, oferind asistenţă juridică, printre altele, în probleme legate de preluarea societăţilor comerciale de către fonduri de investiţii în diverse sectoare precum industrie, asigurări, societăţi de leasing, din domeniul petrolului şi gazelor naturale, energie etc., restructurarea societăţilor comerciale, înfiinţarea asocierilor în participaţie în diverse domenii de activitate.Echipa D&B David şi Baias

Avocaţi seniori coordonatori
Avocaţi seniori
Avocaţi colaboratori
Avocaţi juniori
Consultanţi

Parteneri D&B David şi Baias

Sorin David
Dan Dascălu
Anda Rojanschi
Ana-Maria Iordache
Mihail Boian
Laurenţiu Pachiu
Cristina Păduraru
Ovidiu Bold