Clasamente 2016

D&B David şi Baias – un parteneriat pentru succes.

Într-un parteneriat, succesul este al parteneriatului. Echipa câştigă şi odată cu ea, fiecare membru al ei.

Chambers Europe 2016


CONCURENŢĂ / ANTITRUST – BANDA 1

Publicaţia britanică Chambers and Partners Europe clasează şi anul acesta D&B în banda 1 în dreptul concurenţei. D&B este lider recunoscut în această arie, cu specializare pe investigaţii antitrust, litigii complexe, acorduri verticale, controlul fuziunilor. Clienţii preponderent din retail, industria farmaceutică şi finanţe-bănci, sunt asistaţi pe chestiuni de reglementare. Intervievaţi, clienţii remarcă faptul că echipa D&B, cu vastă expertiză în domeniu, este orientată către nevoile companiilor care solicită servicii de asistenţă. Avocaţii D&B acorda atenţie speţelor şi adaptează munca la nevoile şi modelul de business al fiecărui client asistat.

D&B a asistat Mega Image, membră a grupului Delhaize, în procesul de autorizare a unei fuziuni şi a oferit consultanţă în litigiul împotriva deciziei Consiliului Concurenţei de a sancţiona compania. De asemenea, D&B a asistat compania Gorenje cu diferite aspecte de dreptul concurenţei şi cu modelul de distribuţie din România. D&B a asistat companiile Tinmar şi Planoil în investigaţia legată de presupusa înţelegere făcută de cei doi în ceea ce priveşte stabilirea preţurilor.

Sorin David este unul dintre cei mai respectaţi avocaţi de pe piaţa .românească, păstrându-şi reputaţia de expert în dreptul concurenţei. Clienţii intervievaţi au subliniat faptul că este un avocat remarcabil, foarte bine pregătit. A asistat recent companii precum Eni, OMV Petrom şi Lukoil în investgaţiile lansate de Consiliul Concurenţei.
Sorin a fost desemnat „Practician eminent” în ediţia 2016 a publicaţiei britanice. Este o prezenţă recunoscută şi respectată în dreptul concurenţei şi antitrust.

Conform feedback-ului clienţilor săi, Manuela Guia are o importanţă experienţă în aspecte de dreptul concurenţei, recent depunând o plângere pentru UPC România în faţa Consiliului Concurenţei.
Anul acesta Manuela a fost cotată ca fiind avocat de banda 2 în dreptul concurenţei.

Bianca Naghi a fost remarcată ca fiind un avocat în plină ascensiune, publicaţia Chambers and Partners nominalizând-o în lista asociaţilor a căror carieră merită urmărită. Bianca a fost foarte activă în cazurile de investigaţii şi acorduri cu Consiliul Concurenţei. A asistat recent Sole Mizo România şi compania mamă din Ungaria, în investigaţia legată de trucarea unei licitaţii. Clienţii o admiră pentru abilităţile de comunicare, promptitudinea cu care reacţionează la solicitări, flexibilitatea cu care lucrează şi cunoştinţele dobândite de-a lungul anilor.

Mărturii ale clienţilor:

  • Manuela Guia “este fantastică, este o plăcere să lucrezi cu ea”

TAXE – BANDA 2

D&B David şi Baias are experienţă notabilă atât în asistarea si reprezentarea clienţilor în litigii în faţa instanţelor de judecată din România, cât şi în consultanţă fiscală, cu ajutorul experţilor PwC. D&B este recunoscută pentru expertiza sa pe aspecte legate de TVA şi taxe de accize. Anul acesta, echipa de taxe şi litigii a fost cotată ca fiind tot în banda 2.

Echipa de litigii a D&B a asistat Nidera România în disputa cu autorităţile fiscale, pentru anularea unei decizii prin care companiei i se imputa dreptul la rambursare de TVA în valoare de aproximativ 3 milioane de euro.

Dan Dascălu, partenerul care coordonează echipa de litigii a D&B, este un avocat de litigii fiscale admirat la scara largă. De regula, oferă asistenţă şi reprezentare în cazuri complexe de dispute fiscale cu autorităţile române. În ultima vreme, printre aceşti clienţi se numără BCR Leasing cu litigiul pentru anularea unei decizii de impunere a unor obligaţii suplimentare de plată reprezentând TVA în valoare de aproximativ 6,5 milioane euro.

Dan Dascălu este cotat ca avocat de banda 2 în drept fiscal.


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

D&B este recunoscută pentru experienţa în dreptul societăţilor comerciale, pe lângă expertiza notabilă de dreptul concurenţei, drept fiscal, dreptul muncii. În 2016, Chambers and Partners încadrează D&B în banda 4 în dreptul societăţilor comerciale şi fuziuni şi achiziţii. Clienţii fac parte preponderent din industria energetică, petrol şi gaze naturale şi din retail.

Printre clienţii recenţi se numără China Huadian Engineering, Risk Management Corp şi Soag Europe. D&B a asistat, de asemenea, compania olandeză BPI, în tranzacţia prin care aceasta a achiziţionat 10 companii din grupul Macromex.

Sorin David a fost numit „Practician eminent” pentru experienţa sa vastă în această arie de expertiză şi este recunoscut pentru asistenţa acordată Altex România la vânzarea a două centre comerciale.

Anda Rojanschi a fost clasată în banda 4, în rândul avocaţilor de M&A din România. Clienţii o apreciază pentru dedicarea şi concentrarea cu care se ocupă de fiecare proiect. Anda a asistat recent compania Riofisa Internacional la vânzarea acţiunilor deţinute în două proiecte imobiliare dezvoltate în România.

Mărturii ale clienţilor:

  • Feedback-ul primit este unul îmbucurător: „Echipa cu care am lucrat ne-a oferit exact ceea ce doream. Avocaţii au controlat foarte bine întregul proces şi au fost sinceri şi direcţi pe toata durata proiectului”.

DREPTUL MUNCII – BANDA 4

D&B oferă asistenţă pe dreptul muncii, dar şi reprezentare în instanţă în litigii de muncă şi este încadrată în banda 4 a firmelor de avocatură cu practică de dreptul muncii. Clienţii care solicită servicii de consultanţă fac parte din industrii precum cea alimentară, tehnologie şi transporturi.

Echipa D&B a asistat Coca-Cola HBC România într-o speţă legată de obligaţia directorilor de a urmări creanţele care decurg din acţiunile angajaţilor.

Dan Dascălu, recunoscut ca avocat de banda 3, este apreciat pentru experienţa sa în litigiile de muncă şi pentru consultanţă oferită pe aspecte generale de dreptul muncii. Printre clienţii asistaţi în ultima perioadă se numără Wizz Air Ungaria, cu o problemă legată de legislaţia referitoare la sindicate.


LITIGII

Ediţia 2016 a publicaţiei britanice Chambers and Partners, îl clasează pe Dan Dascălu în banda 5 a avocaţilor specializaţi pe litigii. Dan este cunoscut pentru expertiza pe litigii fiscal şi administrative. Clienţii îl apreciază pentru firea deschisă şi abilitatea de a explica cu uşurinţă orice aspect, lucruri care fac colaborarea cu el un succes. Recent, Dan a asistat cu succes BCR Leasing într-un proces legat de TVA, cu o miză de 9 milioane euro.

Chambers Global 2016


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

D&B este menţionată în ediţia 2016 a publicaţiei Chambers and Partner – Global, ca fiind una din firmele de avocatură de banda 4 pe fuziuni, achiziţii, societăţi comerciale.

Sorin David a fost numit „practician eminent” pentru experienţa sa vastă în această arie de expertiză şi este recunoscut pentru asistenţa acordată Altex România la vânzarea a două centre comerciale.

Anda Rojanschi a fost clasată în banda 4, în rândul avocaţilor de M&A din România. Clienţii o apreciază pentru dedicarea şi concentrarea cu care se ocupă de fiecare proiect. Anda a asistat recent compania Riofisa Internacional la vânzarea acţiunilor deţinute în două proiecte imobiliare dezvoltate în România.


LITIGII

Ediţia 2016 a publicaţiei britanice Chambers and Partners – Global, îl clasează pe Dan Dascălu în banda 5 a avocaţilor specializaţi pe litigii. Dan este cunoscut pentru expertiza pe litigii fiscal şi administrative.

Clienţii îl apreciază pentru firea deschisă şi abilitatea de a explica cu uşurinţă orice aspect, lucruri care fac colaborarea cu el un succes. Recent, Dan a asistat cu succes BCR Leasing într-un proces legat de TVA, cu o miză de 9 milioane euro.

Legal 500


IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA – EŞALONUL 2

D&B David şi Baias a asistat UPC România la negocierea unui contract de distribuţie. Un operator internaţional de reţele mobile a solicitat opinia D&B pe reglementările actuale în ceea ce priveşte neutralitatea reţelelor virtuale. Manuela Guia coordonează echipa de telecom/media.


ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE – EŞALONUL 4

D&B oferă consultanţă la tranzacţii (fuziuni şi achiziţii), asistenţă în dreptul concurenţei, litigii, clienţilor din sectorul energie. Dan Dascălu reprezintă ENI România în disputa cu Consiliul Concurenţei, pe amenda de 2,6 milioane euro.


IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII – EŞALONUL 4

D&B oferă clienţilor săi din retail şi imobiliare, asistenţă la vânzare şi cumpărare. Sorin David a asistat Mega Image la achiziţionarea a 20 de magazine aparţinând unui mare retailer local.


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – EŞALONUL 4

D&B a fost cotată ca firmă de eşalon 4 în această arie de expertiză. Sorin David a oferit asistenţă juridică unei bănci, în vederea vânzării unui portofoliu de credite neperformante. A oferit, de asemenea consultanţă băncii Alior pentru încheierea unui acord cu Telekom România în ceea ce priveşte operaţiunile bancare desfăşurate prin reţeaua de telefonie.


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – EŞALONUL 3

D&B asistă compania OMV Petrom pe diferite aspecte de guvernanţă corporatistă şi de drepturile acţionarilor minoritari. Anda Rojanschi este partenerul care coordonează echipa de Corporate M&A. Paul Farca s-a remarcat prin atitudinea pozitivă, cunoştinţele şi experienţa sa.


LITIGII – EŞALON 3

D&B David şi Baias a asistat cu succes compania Nidera în litigiul de 3 milioane euro, litigiu în vederea rambursării de TVA. OMV Petrom este asistată de D&B în procedurile de contestare a amenzii de 116 milioane euro, impusă de Consiliul Concurenţei. Dan Dascălu este partenerul ce conduce echipa de litigii şi coordonează proiectele cheie.