Clasamente 2015

D&B David şi Baias – un parteneriat pentru succes.

Într-un parteneriat, succesul este al parteneriatului. Echipa câştigă şi odată cu ea, fiecare membru al ei.

Chambers Europe 2015


CONCURENŢĂ / ANTITRUST – BANDA 1

Sorin David este cunoscut pentru abordarea academică, fiind şi cadru universitar al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

Manuela Guia are o vastă experienţă în procedurile specifice investigaţiilor Consiliului Concurenţei, experienţă evidenţiată de reprezentarea unor companii precum Eni şi Lukoil în proceduri de anulare a deciziilor prin care Consiliul a stabilit amenzi.

Ediţia 2015 a Chambers Europe menţionează că D&B „a asistat Mega Image pe durata investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei, consultanţă la achiziţia a 20 de magazine aparţinând unui retailer local, cât şi asistenţă pe parcursul autorizării tranzacţiei”. De asemenea, D&B a acordat asistenţă juridică unor companii precum Cargill şi Glencore, în investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei pe piaţa cerealelor.

Mărturii ale clienţilor:

  • Persoanele intervievate îl descriu pe Sorin David ca fiind „unul dintre cei mai buni avocaţi în dreptul concurenţei în România.”
  • Manuela Guia impresionează clienţii prin „munca depusă, expertiză şi profesionalism; este întotdeauna minuţioasă şi cunoaşte foarte bine piaţa internaţională”.

TAXE – BANDA 2

Dan Dascălu rămâne liderul necontestat al departamentului de taxe şi litigii al D&B, cu experienţă în vastă în reprezentarea clienţilor în faţa instanţelor civile şi de arbitraj într-o serie de cazuri fiscale. Recent, a asistat Lear Corporation la contestarea deciziei ANAF de impunere a unor obligaţii fiscale aferente TVA în valoare de 2 mil Euro.

Chambers Europe evidenţiază în ediţia 2015 speţele Rafinăria Steaua Română şi Nidera. În cazul Rafinărie Steaua Română, D&B a obţinut o hotărâre a Curţii Europene de Justiţie favorabilă clientului, ar în cazul Nidera D&B a obţinut anularea unei decizii de impunere a sumei de 3 mil euro, reprezentând TVA.


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

Sorin David a asistat mai multe companii importante pe piaţa locală, printre care OMV Petrom şi BRD Groupe Société Générale, într-o serie de probleme de drept corporatist.

Anda Rojanschi a adus o abordare inteligentă, pro-activă şi practică asupra unor tranzacţii, deseori tranzacţii cu elemente transfrontaliere semnificative. Printre acestea se numără şi achiziţia Sanoma Hearst România de către grupul german Burda International, asistat de D&B.

Mărturii ale clienţilor:

  • Sorin David este “recunoscut practician în drept corporatist şi fuziuni şi achiziţii, cu expertiză notabilă în aspecte comerciale ale tranzacţiilor”.

DREPTUL MUNCII – BANDA 3

Dan Dascălu are o vastă experienţă în litigii de muncă şi în consultanţă pe dreptul muncii de asemenea. Recent, a asistat PepsiCo în probleme de dreptul muncii rezultate din activitatea de zi cu a zi a companiei.

Carmen Medar are cunoştinţe semnificative în ceea ce priveşte legislaţia muncii şi legea sindicatelor româneşti. Carmen a fost parte din echipa care a asistat Pepkor cu înfiinţarea filialei sale româneşti, oferind consultanţă pentru modelele de contracte de muncă şi regulamentele interne.

Chambers Global 2015


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

Chambers and Partners Global (ediţia 2015) clasează D&B în banda a 4-a a firmelor de avocatură, în drept corporatist/M&A. Sorin David este recomandat ca fiind „un bun practician în drept corporatist şi în zona de fuziuni si achiziţii. De curând, a acordat asistenţă pe probleme de drept corporatist unor clienţi precum OMV Petrom şi BRD Groupe Societe Generale.” Sorin David este nominalizat printre avocaţii de banda a 3-a, în drept corporatist.

Despre Anda Rojanschi, avocat nominalizat în rândul avocaţilor de banda a 4-a în drept corporatist, persoanele intervievate spun că „a venit cu o abordare inspirată, pro-activă şi pragmatică în multe tranzacţii în care a fost implicată recent, tranzacţii cu importante elemente transfrontaliere, de cele mai multe ori. Printre acestea, preluarea grupului Sanoma Hearst România de către grupul german de media Burda International”.


LITIGII

În ediţia 2015, Chambers Global îl nominalizează pe Dan Dascălu ca fiind unul dintre avocaţii de banda a 4-a în aria de litigii. Dan este „recunoscut pentru vasta experienţă în litigii, mai ales în zona de litigii fiscale şi de muncă. Activitatea sa include recentul succes obţinut în cazul Rafinăria Steaua Română”. Curtea Europeană de Justiţie s-a pronunţat în acest caz, confirmând dreptul societăţii Rafinăria Steaua Română de a primi dobânzile solicitate.

Mărturii ale clienţilor:

  • Persoanele intervievate subliniază faptul că Dan este un avocat „foarte bine pregătit din punct de vedere tehnic şi de asemenea atent la toate detaliile legate de caz.”

Legal 500


IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA – EŞALONUL 3

D&B a asistat Antenna Group la achiziţia unor posturi TV şi radio aparţinând ProSiebenSat.1, a reprezentat UPC în legătură cu drepturile de retransmisie a meciurilor de fotbal şi a asistat DeAgostini pe probleme de copywright. Sorin David este contactul cheie.


ENERGIE şI RESURSE NATURALE – EŞALONUL 4

Anda Rojanschi conduce echipa D&B care lucrează pentru companii din domeniul energiei. Printre clienţii asistaţi pe probleme legate de reglementări de mediu şi energie, se numără OMV Petrom şi Vantage Drilling.


IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII – EŞALONUL 5

Datorită vastei experienţe, D&B a asistat diferite companii în probleme de achiziţii imobiliare, închirieri, recent oferind consultanţă unui dezvoltator din Malta pentru cumpărarea a două centre comerciale. Sorin David este contactul cheie.


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – EŞALONUL 4

D&B David şi Baias a oferit recent consultanţă OMV Petrom cu privire la aplicarea regimului de plăţi în valută. Printre clienţi se mai numără BRD – Groupe Société Générale şi Omniasig Vienna Insurance Group. Sorin David este partenerul care coordonează şi echipa de finance.


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – EŞALONUL 3

Echipa D&D David şi Baias are o vastă experienţă în dreptul societăţilor comerciale şi un impresionant portofoliu de proiecte de dreptul concurenţei, dreptul muncii şi reglementări. Recent D&B a asistat Antenna Group cu achiziţia unor posturi TV şi radio aparţinând ProSiebenSat.1. Anda Rojanschi, recunoscută pentru pro-activitatea sa şi pentru asistenţa acordată antreprenorilor locali, conduce echipa de Corporate M&A, alături de Sorin David, partener coordonator.


LITIGII – EŞALON 2

Echipa D&B David şi Baias este specializată atât în litigii in dreptul concurenţei şi antitrust, cât şi în dispute fiscale, administrative şi comerciale. Amelia Teis, avocat senior, care s-a alăturat echipei D&B după colaborarea cu Vass Lawyers, are o vastă experienţă în achiziţii publice. Dan Dascălu conduce departamentul de litigii şi a coordonat echipa care a reprezentat Eni România în vederea anulării deciziei Consiliului Concurenţei.