Clasamente 2014

D&B David şi Baias – un parteneriat pentru succes.

Într-un parteneriat, succesul este al parteneriatului. Echipa câştigă şi odată cu ea, fiecare membru al ei.

Chambers Europe 2014


CONCURENŢĂ / ANTITRUST – BANDA 1

Chambers and Partners Europe (ediţia 2014) – clasează D&B între societăţile de avocatură din banda 1 a secţiunii Concurenţă/Practici Anticoncurenţiale, menţionând că: “Echipa acesteia este farul călăuzitor în sfera concurenţei, asistând clienţii în legătură cu aspecte de reglementare şi ajutoare de stat. Totodată, societatea asistă clienţii în investigaţii iniţiate de Consiliul Concurenţei din România privind încălcarea dreptului concurenţei, în particular referitoare la cazuri de abuz de poziţie dominantă şi carteluri. Societatea este recomandată în mod deosebit pentru cazuri de litigii privind decizii din domeniul concurenţei. Sorin David, partenerul coordonator, este unul dintre cei mai proeminenţi experţi din domeniile concurenţă şi practici anticoncurenţiale, şi totodată lector de dreptul concurenţei şi drept comercial la Universitatea Bucureşti. Sorin David este aclamat pentru expertiza sa aprofundată în domeniu”.

Mărturii ale clienţilor:

  • Sorin David: «Aş dori să-l remarc drept unul dintre cei mai buni avocaţi de pe piaţă».
  • Manuela Guia este recomandată în mod deosebit de clienţi: «Am numai lucruri bune de spus despre Manuela; ea ne acordă asistenţă extrem de promptă, clară şi dă dovadă de diplomaţie în negocieri».

TAXE – BANDA 2

În ediţia 2014, Chambers and Partners Europe clasează D&B printre firmele de avocatură din banda a 2-a a secţiunii Taxe, menţionând că: “Echipa este cunoscută pentru expertiza sa respectată din aria fiscală, beneficiind de o relaţie de cooperare cu PwC şi accesul la reţeaua globală a companiei de audit şi consultanţă. Societatea reprezintă clienţii în litigii fiscale şi deţine expertiză în domeniile TVA şi accize. D&B a reprezentat recent Rafinăria Steaua Română într-o acţiune în pretenţii în valoare de 5 milioane EUR reprezentând dobânzi pentru plata cu întârziere a unei sume de TVA.” Dan Dascălu este partenerul coordonator al echipei de litigii.


SOCIETĂŢI COMERCIALE / FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

Chambers and Partners Europe (ediţia 2014) clasează D&B printre societăţile de avocatură din banda a 4-a a secţiunii Drept Corporatist/M&A, menţionând că: “D&B David şi Baias este o societate activă, care asistă antreprenori, companii multinaţionale şi bănci din România în ariile de expertiză M&A şi aspecte corporatiste generale. Societatea oferă o abordare de tip servicii integrate, beneficiind de expertiză în ariile de practică concurenţă şi ajutoare de stat, aspecte de reglementare, dreptul muncii şi dreptul mediului.

Anda Rojanschi conduce echipa care asistă Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în procesul de privatizare în curs a companiei de stat Oltchim, iar clienţii afirmă că apreciază «francheţea» ei.”

Sorin David este Partenerul Coordonator al D&B, fiind un avocat renumit şi respectat în domeniul dreptului corporatist. Sorin a condus echipa care a acordat asistenţă privind vânzarea pachetului majoritar al EnergoBit, şi totodată este activ în mediul academic.

Mărturii ale clienţilor:

  • Anda Rojanchi furnizează «răspunsuri extrem de prompte, clare şi la obiect»

DREPTUL MUNCII – BANDA 3

În ediţia 2014 a Chambers Europe D&B este recunoscută printre societăţile de avocatură din banda a 3-a a secţiunii Dreptul muncii, menţionând următoarele: “Expertiză notabilă în dreptul muncii şi abilităţi solide de consultanţă şi conducere a litigiilor. Se remarcă în particular datorită misiunilor din ariile externalizare, restructurare, detaşare internaţională şi documentaţii angajaţi. Serviciile societăţii acoperă deopotrivă aspectele individuale şi colective ale relaţiilor de muncă. Coordonatorul echipei, Dan Dascălu, este specializat în litigii şi arbitraje privind conflictele de muncă şi posedă abilităţi interdisciplinare solide, care-i permit să combine consultanţa de drept fiscal cu cea de dreptul concurenţei.”

Chambers Global 2014


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

Chambers and Partners Global (ediţia 2014) – clasează D&B în banda a 4-a, cu următoarele comentarii: “Partenerul coordonator Sorin David este un avocat corporatist recunoscut şi respectat. Sorin David a condus echipa care a asistat vânzarea pachetului majoritar al EnergoBit, fiind totodată activ şi în mediul academic.

Anda Rojanschi, coordonatoare de echipă, furnizează «răspunsuri extrem de prompte, clare şi la obiect», iar clienţii afirmă că apreciază «francheţea» ei. Anda Rojanschi conduce echipa care a asistat Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în procesul de privatizare a companiei de stat Oltchim.”

Legal 500


IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA – EŞALONUL 3

Eşalonul 3: Echipa D&B David şi Baias condusă de Sorin David asistă clienţi din industria filmului, precum Castel Film şi MediaPro Distribution, în probleme de drept corporativ, de reglementare şi ajutor de stat.


ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE – EŞALONUL 4

Eşalonul 4: D&B a acordat asistenţă companiei Vantage, cu activitate în domeniul serviciilor de foraj, privind fuziunea transfrontalieră a două entităţi ale grupului, în urma căreia entitatea română a absorbit entitatea poloneză implicată în fuziune. De asemenea, D&B a asistat investitori români privaţi în procesul de vânzare a pachetului majoritar deţinut în EnergoBit Group, valoarea tranzacţiei fiind de 70 mil. Eur.


IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII – EŞALONUL 4

Eşalonul 4: Legal 500 (ediţia 2014) clasează D&B David şi Baias în eşalonul al 4-lea de societăţi recomandate la secţiunea Imobiliare şi Construcţii, subliniind că: “ D&B David şi Baias asistă clienţii în tranzacţii imobiliare şi realizează analize juridice referitoare la diverse proiecte, inclusiv din sectorul energetic. Societatea a asistat recent un retailer internaţional în achiziţia mai multor terenuri, precum şi vechiul său client Alpha Bank în achiziţia proiectului imobiliar rezidenţial Doamna Ghica Plaza. Sorin David este partenerul coordonator al echipei.”


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – EŞALONUL 4

Eşalonul 4: Legal 500 (ediţia 2014) poziţionează D&B în eşalonul al 4-lea de societăţi recomandate la secţiunea Imobiliare şi Construcţii, menţionând că: “Sorin David conduce echipa D&B David şi Baias, care a asistat de curând Alpha Bank în legătură cu transferul unui credit ipotecar în valoare de 40 mil. Eur unei companii de proiect cipriote. Printre alţi clienţi ai societăţii se numără OMV Petrom, Albalact, RBS şi First Investment Bank.”


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – EŞALONUL 3

Eşalonul 3: Legal 500 (ediţia 2014) clasează D&B în eşalonul al 3-lea de societăţi recomandate pentru secţiunea Drept Corporativ/Fuziuni şi Achiziţii, subliniind că: “D&B David şi Baias se remarcă graţie «lucrului în echipă excelent şi nivelului general de expertiză». Societatea asistă clienţi precum OMV Petrom şi Vantage Drilling cu privire la toate aspectele corporative şi se poate baza pe o echipă solidă în ariile practici anticoncurenţiale şi concurenţă. Societatea a asistat Burda International în procesul achiziţiei Sanoma Hearst. Anda Rojanschi este în particular recomandată.”


LITIGII – EŞALON 3

Eşalonul 3: Legal 500 (ediţia 2014) poziţionează D&B in eşalonul al 3-lea de societăţi recomandate la Secţiunea Litigii, evidenţiind că: ”D&B David şi Baias s-a axat, în mod tradiţional, pe litigii administrative şi fiscale. Sorin David a reprezentat cu succes Orange în faţa Curţii de Apel Bucureşti cu privire la anularea unei amenzi în valoare de 38 mil. Eur, precum şi OMV Petrom în alt caz de anulare a unei amenzi. Dan Dascălu este de asemenea unul din contactele cheie.”