Clasamente 2012

D&B David şi Baias – un parteneriat pentru succes.

Într-un parteneriat, succesul este al parteneriatului. Echipa câştigă şi odată cu ea, fiecare membru al ei.

Chambers Europe 2012


TAXE – BANDA 2

D&B este una din primele variante când vine vorba de asistenţă fiscală în România, beneficiind şi de afilierea la reţeaua PwC. Departamentul este împărţit în două echipe, una de litigii şi una de consultanţă, lucru care permite distribuirea eficientă a proiectelor. D&B a asistat cu succes Rafinăria Steaua Română în contestarea unei decizii a autorităţilor fiscale şi reprezintă în continuare compania în vederea recuperării unor sume rezultate din rambursări făcute cu întârziere. D&B a reprezentat Gallaher România, membră a grupului Japan Tobacco, în dosare legate de accize şi penalităţi.

Dan Dascălu este apreciat de colegii de breaslă pentru vastele cunoştinţe ale aspectelor ce ţin de litigii fiscale, de drept fiscal şi, în mod particular, de procedură fiscală.


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – BANDA 3

Clienţii apreciază D&B, firma corespondentă a PwC România, pentru expertiza avocaţilor, vasta experienţă, stabilitate, spiritul pro-activ şi calitatea serviciilor prestate. Echipa D&B a asistat de curând EOS KSI la restructurarea financiară şi BRD Finance IFN în procesul de înfiinţare.

Laura Toncescu coordonează echipa de finanţe şi este apreciată de către clienţi pentru pregătirea sa tehnică şi abordarea orientată spre nevoile clientului.

Mărturii ale clienţilor:

  • „Membrii D&B, care au lucrat la proiect, s-au relocat la sediul clientului în ultima etapă a proiectului, lucru care a eficientizat efortul echipei”

CONCURENŢĂ / ANTITRUST – BANDA 1

D&B are o puternică echipă de concurenţă, care, deşi formată din şase membri, este una dintre cele mai redutabile în România, oferind consultanţă multor companii multinaţionale pe diverse aspecte de concurenţă. D&B a asistat Orange România atât în diferite dosare în faşa Consiliului Concurenţei, cât şi în proiecte interne. D&B David şi Baias a asistat producătorul de carne Caroli Foods în structurarea unei asocieri în participaţiune strategice.

Sorin David este un renumit cadru universitar al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

Manuela Guia oferă consultanţă pe aspecte de ajutor de stat şi antitrust şi este admirată pentru cunoştinţele temeinice de legislaţie autohtonă şi europeană.

Cătălin Suliman, avocat în plină ascensiune, este remarcat pentru expertiza sa pe dreptul concurenţei. Clienţii îl văd atât bine pregătit din punct de vedere tehnic, cât şi o tânără speranţă în domeniu.

Mărturii ale clienţilor:

  • „Firma rezolvă cu fler şi uşurinţă situaţiile în care se află clienţii săi”.
  • Sursele intervievate îl descriu pe Sorin David, cel care conduce echipa de concurenţă, ca fiind „un nume rezonant în domeniu, cu o experienţă copleşitoare”

SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 3

Ca partener al PwC România, D&B beneficiază de o importantă deschidere internaţională. D&B este recunoscută pentru expertiza sa de dreptul concurenţei şi antitrust. Printre proiectele remarcabile, se numără recent proiectul strategic Caroli Foods, de asociere în participaţiune cu Campofrio Food Group. Echipa D&B a lucrat pentru Turkven Private Equity la vânzarea a 96% din acţiunile deţinute în Provus. Un client constant al D&B este Samsung International Holding pentru care se prestează servicii de corporate.

Sorin David este partener coordonator în cadrul D&B David şi Baias, recunoscut atât pentru experienţa dobândită pe chestiuni legate de dreptul societăţilor, cât şi pentru expertiza de dreptul concurenţei şi antitrust. Anda Rojanschi este partenerul care conduce echipa de corporate a D&B, clienţii declarând că reuşeşte mereu să ofere un răspuns prompt şi detaliat, indiferent de timpul scurt în care îi este solicitată asistenţa. Carmen Medar este avocat senior coordonator cu o vastă experienţă pe dreptul muncii, fiind un membru de valoare al echipei de corporate.

Mărturii ale clienţilor:

  • „Asistenţa juridică acordată este practică şi realistă. În firmă se observă atitudinea constructivă, flexibilă şi deschisă la descoperirea celor mai bune metode de abordare a fiecărei situaţii. Echipa D&B ne cunoaşte foarte bine activitatea şi anticipează nevoile noastre, chiar şi atunci când noi nu le sesizăm.”

DREPTUL MUNCII – BANDA 3

Recent, D&B a asistat Axa Life Insurance într-un proiect de restructurare şi în proceduri de instanţă şi a fost delegată de Panasonic să se ocupe de transferul activităţii la nivel european. Printre clienţi se mai numără Banca Comercială Română, JT International şi Actavis.

Dan Dascălu este foarte apreciat pentru experienţa sa şi modalitatea de ajuta angajatorii să rezolve disputele de muncă, în special cele care implică sindicatele. Clienţii apreciază abordarea sa menită să întâmpine nevoile lor.

Carmen Medar este expertă pe dreptul muncii şi asistă frecvent clienţii în restructurări şi tranzacţii.

Mărturii ale clienţilor:

  • „Soluţiile oferite de D&B sunt bine elaborate, bine structurate, profesioniste şi exacte; abordarea este foarte prietenoasă şi personală şi echipa este flexibilă în gândire”.

Chambers Global 2012


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 3

Sorin David este partener coordonator în cadrul D&B David şi Baias, recunoscut atât pentru experienţa dobândită pe chestiuni legate de dreptul societăţilor, cât şi pentru expertiza de dreptul concurenţei şi antitrust. Anda Rojanschi este partenerul care conduce echipa de corporate a D&B, clienţii declarând că reuşeşte mereu să ofere un răspuns prompt şi detaliat, indiferent de timpul scurt în care îi este solicitată asistenţa. Carmen Medar este avocat senior coordonator cu o vastă experienţă pe dreptul muncii, fiind un membru de valoare al echipei de corporate.


BĂNCI ŞI FINANŢE – BANDA 3

Laura Toncescu conduce echipa de finanţe/bănci şi este recunoscută şi apreciată de clienţi ca având o abordare orientată spre nevoile clienţilor şi o vastă experienţă tehnică în spate.


RESTRUCTURĂRI/INSOLVENŢĂ – BANDA 3

Partenerul coordonator Sorin David şi coordonatorul echipei de corporate, Anda Rojanschi sunt cei care conduc echipa care lucrează pe chestiuni legate de restructurări şi insolvenţă.

Legal 500


IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA – EŞALONUL 3

D&B a asistat Orange România în trei investigaţii declanşate de Consiliul Concurenţei şi acordă de asemenea asistenţă generală continuă companiei de telecomunicaţii. Sorin David conduce echipa de media.


ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE – EŞALONUL 4

D&B a asistat Socar Petroleum, companie petrolieră de stat din Azerbaijan, la cumpărarea companiei Romtranspetrol – tranzacţie de 7 milioane euro. D&B David şi Baias a oferit asistenţă Duro Felguera cu dezvoltarea unor proiecte energetice în România. Anda Rojanschi este contactul cheie.


IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII – EŞALONUL 4

D&B a oferit consultanţă juridică companiei Mivan la achiziţionarea unui număr de apartamente în Bucharest New Town. Un alt client, fondul Valad Property, a beneficiat de consultanţă juridică din partea D&B pentru partea de investiţii făcute în România. Sorin David şi Emanuel Băncilă sunt contactele de referinţă.


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – EŞALONUL 4

D&B a oferit consultanţă companiei EOS KSI în revizuirea unui contract de finanţare, în valoare de 20 de milioane de Euro, de asemenea a asistat Turkyie Garanti Bankasi cu reorganizarea a trei entităţi daneze. Sorin David şi Laura Toncescu, ce conduce echipa de finanţe, sunt persoanele de contact recomandate.


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – EŞALONUL 3

Echipa D&B, orientată către nevoile clienţilor, a asistat Medlife, furnizor privat de servicii medicale în România, la cumpărarea a 55% din acţiunile Genesys Medical Clinic Group Arad. De asemenea, echipa D&B a oferit consultanţă retailer-ului Mega Image în achiziţionarea a două magazine Primăvara, deţinute de Can Serv. Lista de clienţi mai conţine nume precum Caroli Foods şi Keyence International Belgium. Anda Rojanschi, care conduce echipa de corporate şi Sorin david, partener coordonator, sunt contactele cheie.


LITIGII – EŞALON 3

„Adevăraţi experţi în litigii fiscale şi comerciale”, avocaţii D&B au asistat Orange România în trei investigaţii declanşate de Consiliul Concurenţei. Rafinăria Steaua Română a fost un alt client reprezentat într-un litigiu cu autorităţile fiscale din România. Dan Dascălu conduce echipa de litigii.