Clasamente 2011

D&B David şi Baias – un parteneriat pentru succes.

Într-un parteneriat, succesul este al parteneriatului. Echipa câştigă şi odată cu ea, fiecare membru al ei.

Chambers Europe 2011


TAXE – BANDA 2


RESTRUCTURĂRI / INSOLVENŢĂ – BANDA 3


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – BANDA 3


CONCURENŢĂ / ANTITRUST – BANDA 1


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 3


DREPTUL MUNCII – BANDA 2

Chambers Global 2011


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

Sorin David are o experienţă vastă în dreptul concurenţial şi în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor şi este autorul unei cărţi de referinţă privind legea societăţilor comerciale româneşti. Anda Rojanschi are o experienţă vastă în proiecte complexe de dreptul societăţilor comerciale şi al proprietăţilor imobiliare, din domeniul restructurărilor, asocierilor în participaţiune, precum şi în probleme de dreptul muncii. Carmen Medar este apreciată pentru abilităţile sale în negociere, în special pentru abilitatea sa de a fi „fermă şi dură” atunci cand este cazul. Ea are o experienţă semnificativă în domeniul dreptului societăţilor comerciale, în special în ceea ce priveşte proiectele de fuziuni şi achiziţii, cât şi în structurări şi reorganizări de societăţi.

Mărturii ale clienţilor:

  • Sorin David este „un avocat remarcabil, cu care este o plăcere să lucrezi”.
  • Anda Rojanschi este ”un negociator stapân pe sine, care foloseşte o abordare calmă şi proactivă”

BĂNCI ŞI FINANŢE – BANDA 3

Laura Toncescu este apreciată pentru „dedicarea ei în finalizarea proiectelor, soluţiile sale practice, abordarea proactivă şi cunoştinţele sale generale”. A lucrat într-o serie de proiecte naţionale şi internaţionale pentru diverşi clienţi, printre aceştia numărându-se şi Banca Naţională a Greciei şi TBI Credit IFN. A asistat EOS KSI Group în acordarea de către una dintre societăţile de servicii financiare ale grupului a unui număr de credite transfrontaliere evaluate la aproximativ 75 milioane de euro.


RESTRUCTURĂRI / INSOLVENŢĂ – BANDA 3

Sorin David şi Anda Rojanschi coordonează împreună acest departament. Relaţia strânsă de lucru a echipei cu PwC denotă nu numai existenţa unor legături internaţionale puternice, ci şi faptul că D&B poate oferi consultanţă fiscală de specialitate în proiecte de restructurare şi în probleme de dreptul insolvenţei. Între clienţii relevanţi, mentionăm Delamode Group, Philips, Panasonic, Valad Property Group şi A&S International.


LITIGII – BANDA 3

Daniel Dascălu conduce echipa de litigii a firmei. Printre clienţi se numără Convance Clinical şi Periapproval Services, Gallaher Romania, Institutul Naţional Pasteur şi Crucea Roşie Română.

Legal 500


IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA – EŞALONUL 2

Sorin David, Partenerul Coordonator al D&B David şi Baias este numele de referinţă în acest domeniu. Clienţii remarcă „abordarea profesională” a firmei. Dreptul concurenţei şi litigiile de muncă sunt domeniile în care firma excelează. Printre clienţii săi se numără Orange România.


ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE – EŞALONUL 4

Practica D&B David şi Baias în domeniul energiei este axată în special pe tranzacţii. Firma a asistat Termoelectrica în legătură cu un joint-venture planificat avut în vedere cu E.ON şi ENEL, creat în scopul de a dezvolta o centrală termică în Brăila. Anda Rojanschi este principala persoană de contact pentru acest proiect.


IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII – EŞALONUL 4

Partenerul Coordonator Sorin David conduce echipa de drept imobiliar a D&B David şi Baias. Firma a oferit consultanţă Global Finance Real Estate în privinţa dezvoltării de proiecte imobiliare comerciale şi rezidenţiale în România. De asemenea, firma a acordat asistenţă juridică societăţii în procesul de vânzare a unei părţi din portofoliul său.


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – EŞALONUL 4

Finanţările imobiliare şi asistenţa juridică pe reglementări specifice în domeniu sunt două aspecte reprezentative pentru D&B David şi Baias, ca parte a paletei largi de servicii bancare şi financiare oferite. Firma este apreciată pentru “gradul de pătrundere în afaceri” şi “sfaturile adecvate”. Echipa a asistat un important grup european de servicii financiare în legătură cu structura juridică cea mai potrivită pentru infiintarea unui centru de servicii externalizate în România. D&B a asistat Global Finance Real Estate în legătură cu refinanţarea unui împrumut sindicalizat în valoare de 75 milioane euro. Sorin David şi Laura Toncescu sunt printre avocaţii recomandaţi.


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – EŞALONUL 3

Clienţii apreciază „buna înţelegere a afacerii lor” de către echipa de drept societar a D&B David şi Baias. Firma are o experienţă deosebită în materia dreptului concurenţei. Echipa a asistat Caroli Foods, al doilea mare producător român de mezeluri, în legătură cu negocierea şi implementarea unui joint-venture strategic cu Campofrio Food Group, unul dintre cele mai importante grupuri europene în această materie. În domeniul imobiliar, firma a acordat asistenţă juridică clientului Avrig 35 la vânzarea lui Iris Shopping Centre din Piteşti. Referitor la aspectele generale de drept societar, printre clienţii firmei se numără Philips şi Samsung Electronics.

Mărturii ale clienţilor:

  • Sorin David este „orientat spre succes”.

LITIGII – EŞALON 3

D&B David şi Baias excelează în materie de litigii fiscale şi competiţie. Firma a obţinut pentru clientul Rafinăria Steaua Română anularea în mod irevocabil a unei decizii de impunere care ar fi avut un impact negativ asupra companiei, evaluat la 12 milioane de euro, precum şi recuperarea acestei sume de la stat. Dan Dascălu conduce echipa de litigii şi este recomandat printre avocaţi.

ISI Deal Watch


Consultanţi juridici

În Top 10 al consultanţilor juridici, publicat de ISI Deal Watch în februarie 2011, D&B a fost poziţionat pe locul 8 în funcţie de valoarea tranzacţiilor (83 milioane Euro pentru 2 tranzacţii din anul 2010) realizate pe piaţa din România.

PLC Which Lawyer


CONCURENŢĂ / ANTITRUST

D&B David şi Baias este lider de piaţă.


TAXE

D&B David şi Baias este lider de piaţă.


CORPORATE / M&A

D&B David şi Baias este firmă recomandată.


DREPTUL MUNCII ŞI BENEFICIILE ANGAJAŢILOR

D&B David şi Baias este firmă recunoscută.


BĂNCI ŞI FINANŢE

D&B David şi Baias este firmă recunoscută.


CONSTRUCŢII

D&B David şi Baias este firmă recunoscută.