Clasamente 2010

D&B David şi Baias – un parteneriat pentru succes.

Într-un parteneriat, succesul este al parteneriatului. Echipa câştigă şi odată cu ea, fiecare membru al ei.

Chambers Europe 2010


TAXE – BANDA 2


CONCURENŢĂ / ANTITRUST – BANDA 1


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 3


DREPTUL MUNCII – BANDA 2


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – BANDA 3


RESTRUCTURĂRI / INSOLVENŢĂ – BANDA 3

Chambers Global 2010


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA 4

Această firmă corespondentă a PwC asistă atât cumpărători internaţionali cât şi vânzători locali, câştigând recunoaştere pentru impresionanta experienţă în proiecte de due diligence juridic. Realizările semnificative pentru echipa de 12 membri includ consultanţa oferită clientului Orange Participations cu privire la achiziţia unui retailer de servicii de telecomunicaţii şi asistenţa acordată Avrig 35 pentru vânzarea Iris Shopping Center Titan Bucureşti către DEGI, tranzacţie în valoare de 147 milioane de EURO. În completarea referinţelor sale academice, Sorin David este recunoscut ca fiind un practician cu o “abordare nepărtinitoare”.


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – BANDA 3

La această firmă corespondentă a PwC, puternica echipă formată din nouă avocaţi specializată pe domeniul bancar şi financiar câştigă o recunoaştere din ce in mai largă pe piaţă. Concentrată în mod predominant pe împrumuturi, grupul oferă de asemenea consultanţă unor bănci, în special în probleme de reglementare. Printre realizările recente, echipa a asistat GE Money cu privire la înfiinţarea GE Garanti Bank şi ProCredit Bank într-o emisiune de obligaţiuni, estimată la aproximativ 91.3 milioane RON. Sorin David este principala persoană de contact pentru acest departament.

Mărturii ale clienţilor:

  • Echipa este „solidă, dedicată şi încrezătoare în capacitatea sa de a rezolva probleme importante; este în acelaşi timp competentă din punct de vedere tehnic şi orientată către client.”

DREPTUL CONCURENŢEI / ANTITRUST – BANDA 1

Această firmă cu baze solide îşi menţine reputaţia pentru servicii de înaltă calitate în domeniul dreptului concurenţei. Echipa formată din şapte avocaţi se ocupă de probleme legate de anti-trust şi ajutoare de stat şi a fost în mod particular activă în investigaţii pentru clienţi din domeniul telecomunicaţiilor, comerţului cu amănuntul şi farmaceutic. Cu titlul de exemplu, echipa a asistat Relad, un distribuitor important din România de produse farmaceutice cu privire la două investigaţii întreprinse de Consiliul Concurenţei. Sorin David este considerat un nume de referinţă pentru probleme de concurenţă şi este liderul departamentului. Alături de el lucrează Manuela Guia, care de asemenea se evidenţiază prin experienţa sa în domeniul dreptului concurenţei.

Mărturii ale clienţilor:

  • „Chiar poţi conta pe ajutorul lor.”
  • Sorin David „întotdeauna priveşte contextul problemei şi oferă opinii concise”.

DREPTUL MUNCII – BANDA 2

Acest grup format din trei membri se bucură atât de cooperarea firmei cu PwC, cât şi de recomandări de clienţi din vasta reţea a firmei. Aptitudinile echipei în domeniul consultanţei cu privire la probleme de dreptul muncii asociate cu probleme din domeniul fiscal reprezintă încă o trăsătură prin care aceasta se face remarcată. Principalele realizări includ asistenţă oferită unor clienţi precum Omniasig, A&S International şi Michelin Romania, pentru concedieri, transferuri de personal şi negocieri colective. Surse afirmă că know-how-ul extensiv al lui Dan Dascalu în domeniul fiscal a avut o contribuţie deosebită.


TAXE – BANDA 2

David & Baias beneficiază de asocierea sa cu PwC şi oferă clienţilor un spectru larg de asistenţă în domeniul fiscal. Recent, serviciile din această sferă au cunoscut un avânt, datorită alăturării a patru noi avocaţi echipei de litigii fiscale. Experienţa echipei atât în probleme contencioase cât şi în probleme necontencioase asigură loialitatea clienţilor, printre care se numără RBS Bank Romania, Michelin Group şi Delamode Group. Sorin David conduce departamentul şi este principalul punct de contact.

Legal 500


IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA – EŞALONUL 2

La secţiunea IT, telecomunicaţii şi media, PwC Legal LLP este o firmă din eşalonul al doilea, “Sorin David conduce o echipă de şase avocaţi ai firmei D&B David şi Baias, care posedă expertiză tehnică. Societatea a asistat Orange Participations în legătură cu achiziţia sensibilă de acţiuni ale unui retailer de produse şi servicii telecom şi, de asemenea, a prestat servicii Orange Telecom cu privire la schimbarea cadrului juridic în care compania colaborează cu societăţile retail GSM. Clienţii declară că firma dovedeşte o «abordare profesională».” (2010)


ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE – EŞALONUL 3

La secţiunea Energie şi resurse naturale, D&B David şi Baias este o firmă din eşalonul al treilea, “Anda Rojanschi conduce echipa de energie a firmei D&B David şi Baias. Clienţii descriu societatea ca fiind «foarte profesională». Firma a asistat o filială a unei bănci de investiţii renumite să obţină o licenţă de energie privind distribuţia wholesale pe piaţa locală.” (2010)


IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII – EŞALONUL 4

“Locaţiunile comerciale constituie o parte importantă a practicii imobiliare a D&B David şi Baias, unde echipa este condusă de partenerul coordonator Sorin David. Pe partea de construcţii, firma a lucrat cu dezvoltatorul Mivan cu privire la proiecte imobiliare de amploare.” (2010)


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – EŞALONUL 4

La secţiunea Bănci, finanţe şi pieţe de capital, eşalonul 4, “Clienţii sunt impresionaţi de «foarte buna cunoaştere tehnică» deţinută de D&B David şi Baias şi declară că echipa de bănci şi finanţe dovedeşte o «inteligenţă practică». Laura Toncescu conduce practica. Societatea a asistat TBI Leasing IFN în legătură cu transferul în străinătate al unui portofoliu de contracte de leasing neplătite (defaulting) în valoare de 3m€, identificând cele mai adecvate soluţii pentru transferul portofoliului de leasing şi elaborarea documentaţiei contractuale specifice.”(2010)


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – EŞALONUL 3

 “Echipa de drept societar a firmei D&B David şi Baias este apreciată pentru «buna sa înţelegere globală a procesului M&A», precum şi pentru «nivelele înalte de capacitate de reacţie şi organizare». Doi parteneri şi 11 asociaţi posedă expertiză în sectorul retail, precum şi în activităţile de drept societar referitoare la relaţiile de muncă. Firma a asistat Mega Image în legătură cu achiziţionarea a patru magazine de la compania română Mialan Comimpex, situate în Bucureşti. De asemenea, societatea a asistat clientul cu privire la notificarea la Consiliul Concurenţei a tranzacţiei, evaluată la 5m€. Pe partea de restructurare, firma a acordat consultanţă şi asistenţă juridică privind fuziunea a cinci entităţi române din grupul Michelin, în scopul optimizării managementului operaţiunilor sale din România. Partenerul coordonator Sorin David este «un adevărat expert în legea română».” (2010)


LITIGII – EŞALON 3

La secţiunea Litigii, D&B David şi Baias este o firmă din eşalonul al treilea, “Dan Dascălu conduce echipa de litigii a firmei D&B David şi Baias, care posedă o expertiză particulară în domeniul litigiilor fiscale, în cadrul unei game largi de servicii. Clienţii sunt impresionaţi de modul în care societatea furnizează «soluţii adecvate la probleme foarte dificile şi delicate». Firma a reprezentat dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 cu privire la diverse aspecte, inclusiv pretenţii împotriva Oficiului de Carte Funciară, în valoare totală de 20m€. Firma prestează servicii, de asemenea, instituţiei Crucea Roşie din România, în legătură cu recuperarea proprietăţii donate la începutul secolului al 20-lea de către familia regală şi confiscate de Regimul Comunist. Valoarea obiectului litigiilor se ridică la 10m€.” (2010)

ISI Deal Watch


M&A – EŞALONUL 5

În topul consultanţilor de fuziuni şi achiziţii, publicat de ISI Deal Watch la începutul lui 2010, D&B a fost poziţionat pe locul 6 în funcţie de numărul tranzacţiilor (cu 4 tranzacţii la sfârşitul lui 2009) realizate pe piaţa din România.

M&A:În 2009, ISI Deal Watch a poziţionat D&B pe locul 5 în funcţie de numărul de tranzacţii realizate în prima jumătate a anului 2009 pe piaţă din România şi pe locul 10 pe piaţa din sud-estul Europei. La sfârşitul anului 2009 D&B a fost clasată pe locul 6 în funcţie de numărul tranzacţiilor realizate în România

PLC Which Lawyer


CONCURENŢĂ / ANTITRUST

D&B David şi Baias este lider de piaţă.


TAXE

D&B David şi Baias este lider de piaţă.


CORPORATE / M&A

D&B David şi Baias este firmă recomandată.


PRIVATE EQUITY / VENTURE CAPITAL

D&B David şi Baias este firmă recunoscută.


BANKING AND FINANCE

D&B David şi Baias este firmă recunoscută.


CONSTRUCTION

D&B David şi Baias este firmă recunoscută.

Ziarul Financiar


În 2010, Ziarul Financiar a acordat D&B David si Baias premiul special „Avocatul antreprenorului român” pentru tranzacţiile în care D&B David si Baias a asistat antreprenori români pentru vânzarea afacerilor lor.

În 2010, Ziarul Financiar a nominalizat D&B David si Baias pentru tranzacţia financiară a anului 2009.

În publicaţia „Top Tranzacţii” (ediţia 2010), editată de Ziarul Financiar, D&B David şi Baias a fost poziţionată pe locul 6 între firmele specializate în domeniul M&A, în funcţie de numărul tranzacţiilor realizate.

„Avocaţi de Top” (Finmedia)


În 2010, D&B David si Baias primit premiul „Cel mai bun proiect în domeniul taxe şi fiscalitate din 2009” pentru un important litigiu fiscal.

În 2010, D&B David si Baias primit premiul „Cel mai bun proiect în domeniul pieţei de capital din 2009” pentru un proiect în care a acordat asistenţă clientului său pe parcursul unei emiteri de obligaţiuni de referinţă.

Legal 500


IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA – EŞALONUL 2

La secţiunea IT, telecomunicaţii şi media, PwC Legal LLP este o firmă din eşalonul al doilea, “Sorin David conduce o echipă de şase avocaţi ai firmei D&B David şi Baias, care posedă expertiză tehnică. Societatea a asistat Orange Participations în legătură cu achiziţia sensibilă de acţiuni ale unui retailer de produse şi servicii telecom şi, de asemenea, a prestat servicii Orange Telecom cu privire la schimbarea cadrului juridic în care compania colaborează cu societăţile retail GSM. Clienţii declară că firma dovedeşte o «abordare profesională».” (2010)


ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE – EŞALONUL 3

La secţiunea Energie şi resurse naturale, D&B David şi Baias este o firmă din eşalonul al treilea, “Anda Rojanschi conduce echipa de energie a firmei D&B David şi Baias. Clienţii descriu societatea ca fiind «foarte profesională». Firma a asistat o filială a unei bănci de investiţii renumite să obţină o licenţă de energie privind distribuţia wholesale pe piaţa locală.” (2010)


IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII – EŞALONUL 4

“Locaţiunile comerciale constituie o parte importantă a practicii imobiliare a D&B David şi Baias, unde echipa este condusă de partenerul coordonator Sorin David. Pe partea de construcţii, firma a lucrat cu dezvoltatorul Mivan cu privire la proiecte imobiliare de amploare.” (2010)


BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – EŞALONUL 4

La secţiunea Bănci, finanţe şi pieţe de capital, eşalonul 4, “Clienţii sunt impresionaţi de «foarte buna cunoaştere tehnică» deţinută de D&B David şi Baias şi declară că echipa de bănci şi finanţe dovedeşte o «inteligenţă practică». Laura Toncescu conduce practica. Societatea a asistat TBI Leasing IFN în legătură cu transferul în străinătate al unui portofoliu de contracte de leasing neplătite (defaulting) în valoare de 3m€, identificând cele mai adecvate soluţii pentru transferul portofoliului de leasing şi elaborarea documentaţiei contractuale specifice.”(2010)


SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – EŞALONUL 3

 “Echipa de drept societar a firmei D&B David şi Baias este apreciată pentru «buna sa înţelegere globală a procesului M&A», precum şi pentru «nivelele înalte de capacitate de reacţie şi organizare». Doi parteneri şi 11 asociaţi posedă expertiză în sectorul retail, precum şi în activităţile de drept societar referitoare la relaţiile de muncă. Firma a asistat Mega Image în legătură cu achiziţionarea a patru magazine de la compania română Mialan Comimpex, situate în Bucureşti. De asemenea, societatea a asistat clientul cu privire la notificarea la Consiliul Concurenţei a tranzacţiei, evaluată la 5m€. Pe partea de restructurare, firma a acordat consultanţă şi asistenţă juridică privind fuziunea a cinci entităţi române din grupul Michelin, în scopul optimizării managementului operaţiunilor sale din România. Partenerul coordonator Sorin David este «un adevărat expert în legea română».” (2010)


LITIGII – EŞALON 3

La secţiunea Litigii, D&B David şi Baias este o firmă din eşalonul al treilea, “Dan Dascălu conduce echipa de litigii a firmei D&B David şi Baias, care posedă o expertiză particulară în domeniul litigiilor fiscale, în cadrul unei game largi de servicii. Clienţii sunt impresionaţi de modul în care societatea furnizează «soluţii adecvate la probleme foarte dificile şi delicate». Firma a reprezentat dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 cu privire la diverse aspecte, inclusiv pretenţii împotriva Oficiului de Carte Funciară, în valoare totală de 20m€. Firma prestează servicii, de asemenea, instituţiei Crucea Roşie din România, în legătură cu recuperarea proprietăţii donate la începutul secolului al 20-lea de către familia regală şi confiscate de Regimul Comunist. Valoarea obiectului litigiilor se ridică la 10m€.” (2010)