Practicile de Fiscalitate, Concurență și Corporate/M&A ale D&B David şi Baias, recunoscute și în acest an în clasamentele Chambers Europe

DATA: 24 Martie 2021

PERSOANĂ DE CONTACT: Ana Maria Petcana, Media Relations Officer
Tel: +40 (21) 225 35 46
e-mail: anamaria.petcana@pwc.com

Bucureşti, 24 Martie 2021 Practicile de Fiscalitate, Concurenţă şi Corporate/M&A ale D&B David şi Baias se regăsesc şi în acest an în poziţii de top în cadrul clasamentelor realizate de ghidul internaţional Chambers and Partners Europe 2021, avocaţii societăţii din aceste domenii fiind recunoscuţi pentru expertiza şi succesul înregistrat în speţe importante şi complexe.

Sorin David este clasat în continuare drept singurul Eminent Practitioner în dreptul concurenţei din România, cu o experienţă bogată atât în investigaţii de concurenţă, concentrări economice, ajutor de stat, cât şi în mandate de asigurare a conformării companiilor la regulile de concurenţă. De asemenea, ghidul situează practica de concurenţă a D&B David şi Baias în Band 2 în clasamentul caselor de avocatură din România. Lucian Bozian, Managing Associate, a intrat în acest an în atenţia Chambers and Partners Europe în categoria Associate to Watch, fiind recunoscut pentru experienţa importantă acumulată prin asistarea şi reprezentarea clienţilor în investigaţii ale Consiliului Concurenţei.

”Ne onorează această recunoaştere care reconfirmă profesionalismul şi expertiza avocaţilor D&B David şi Baias. Le mulţumim clienţilor pentru aprecierea şi încrederea pe care ne-o acordă pentru a-i reprezenta în cadrul unor proiecte foarte importante pentru ei”, a declarat Sorin David, Managing Partner D&B David şi Baias.

Chambers 2021 plasează în Band 1 practica de consultanţă juridică în domeniul fiscal a D&B David şi Baias, condusă de Dan Dascălu, Partener şi Liderul departamentului de litigii. Avocaţii societăţii sunt recunoscuţi pentru abordarea integrată fiscală şi juridică şi implicarea în toate etapele de soluţionare a litigiilor. De altfel, excelenţa în practica fiscală i-a adus lui Dan Dascălu o noua clasare Band 1 de către Chambers Europe 2021. Nu în ultimul rând, el obţine o importantă recunoaştere a expertizei în soluţionarea litigiilor cu o clasare în Band 5.

O altă recunoaştere a excelenţei a fost obţinută de practica Corporate/M&A şi de Anda Rojanschi, Partener şi lider al acestui departament în cadrul D&B, clasate în Band 4. Practica D&B este recunoscută ca o alegere inspirată pentru asistenţa acordată atât antreprenorilor la vânzarea participaţiilor lor, cât şi companiilor multinaţionale pentru achiziţia unor societăţi româneşti. De asemenea, avocaţii D&B au expertiză în coordonarea fuziunilor transfrontaliere, parte a unor procese complexe de reorganizare. Anda are experienţă vastă în negocierea şi structurarea unor tranzacţii corporative şi imobiliare complexe, asistând clienţii pe parcursul negocierilor şi acordându-le consultanţă juridică până la finalizarea cu succes a tranzacţiei.

Chambers and Partners Europe este una din publicaţiile juridice reper pentru piaţa de avocatură internaţională, care alcătuieşte anual un clasament al celor mai bune firme de avocatură dintr-o jurisdicţie. Evaluările şi clasamentele sunt întocmite în urma unor ample discuţii şi interviuri cu clienţii, cu firmele de avocatură şi competitorii acestora.

Despre D&B David şi Baias

D&B David şi Baias este societatea de avocatură corespondentă PwC în România şi este parte din reţeaua internaţională PwC Legal, care cuprinde mai mult de 3000 de avocaţi în peste 90 de ţări. Echipa D&B David şi Baias este alcătuită din 50 de avocaţi (dintre care 7 parteneri) şi acordă consultanţă şi asistenţă juridică societăţilor locale şi multinaţionale în domenii precum: fuziuni, achiziţii şi restructurări, societăţi comerciale şi grupuri de societăţi, proprietăţi imobiliare, concurenţă şi ajutoare de stat, servicii financiare şi pieţe de capital, relaţii de muncă şi resurse umane, proprietate intelectuală, protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal, litigii fiscale şi comerciale.
Mai multe informaţii pe www.david-baias.ro.