Echipa de avocaţi a D&B David şi Baias S.C.A. a obţinut un nou succes în lupta pentru acordarea de dobânzi în cazul rambursării cu întârziere a TVA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a consfinţit dreptul societăţii Rafinăria Steaua Română S.A. la dobânzile solicitate şi a dispus obligarea ANAF la plata de dobânzi, după cum s-a menţionat şi în hotărârea instanţei europene.
„Această sentinţă definitivă a Înaltei Curţi este consecinţa firească a hotărârii pronunţate de Curtea Europeană de Justiţie în speţa Rafinăria Steaua Română vs. ANAF. Decizia istorică din acest dosar a creat jurisprudenţa europeană care să îndreptăţească orice contribuabil care a înregistrat întârzieri în rambursarea de TVA de la stat să solicite plata de dobânzi pentru acele sume. În acest moment, avem mai multe dosare în instanţe cu speţe asemănătoare şi suntem încrezători că vom obţine rezultate similare. Pe termen lung însă, sperăm că eforturile noastre vor duce la îmbunătăţirea sistemului de rambursare de TVA în România, astfel ca societăţile comerciale să nu mai sufere amânări nejustificate în rambursarea de TVA, iar statul să nu mai fie pus în situaţia de a plăti dobânzi de întârziere şi să evităm şi infringementul legislaţiei europene în domeniu”, a declarat Dan Dascălu, Partener, D&B David şi Baias, cel care a condus echipa D&B din acest caz.