Laurenţiu Pachiu

Laurenţiu Pachiu este partener D&B David şi Baias. Laurentiu Pachiu este membru al Baroului Bucureşti din 1993. După debutul în carieră ca profesor de drept asistent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, Laurenţiu a activat câţiva ani în cadrul serviciului diplomatic al României, devenind apoi membru fondator şi partener al unui firme de avocatură, în cadrul căreia şi-a desfăşurat activitatea timp de douăzeci de ani. Dl. Pachiu deţine o diplomă de master în domeniul energiei eliberată de Universitatea din Derby şi este absolvent al cursurilor Academiei Diplomatice din cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe din Germania. Este membru activ în cadrul mai multor organizaţii de tip think tank din România din domeniul energiei, securităţii şi apărării.

Laurenţiu Pachiu este autor a numeroase articole în domenii de drept diferite şi a unor contribuţii de specialitate în sectorul securităţii energetice. De asemenea, este conferenţiar în cadrul principalelor întruniri şi conferinţe din sectoarele energie şi securitate naţională. De-a lungul carierei sale, a oferit consilere juridică unor entităţi multinaţionale pe diverse domenii de practică şi industrii, în mare parte pe ariile de practică M&A, PPP, investiţii greenfield, finanţare de proiecte, drept imobiliar, reglementare şi afaceri guvernamentale.

De peste zece ani, Dl. Pachiu acordă consultanţă juridică unor companii mari şi de tip holding din domeniul petrolului şi gazelor naturale pe proiecte de investiţii de tip onshore şi offshore din România. Dl. Pachiu este de asemenea implicat în activitatea de consultanţă juridică a unor entităţi contractante multinaţionale din domeniul apărării în cadrul unor proiecte de cooperare industrială şi achiziţii, aspecte guvernamentale şi litigii în domeniul apărării din România. În ultimii ani, a oferit consultanţă juridică unor clienţi pe aspecte de dezvoltare şi achiziţie de transportatoare blindate pentru trupe, camioane militare, vehicule cu platformă de lansare mobilă de rachete, puşti de asalt, corvete, şantiere navale militare, muniţie şi elicoptere.

Contact

+40 21 225 3770
laurentiu.pachiu@david-baias.ro

Parteneri D&B David şi Baias

Sorin David
Dan Dascălu
Anda Rojanschi
Ana-Maria Iordache
Mihail Boian
Laurenţiu Pachiu
Cristina Păduraru
Ovidiu Bold