Amelia Teis este partener în cadrul echipei de Litigii a D&B David şi Baias. Amelia este absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Alba-Iulia şi a urmat cursurile unui Masterat în Instituţii de Drept Public şi Privat din cadrul aceleiaşi universităţi. Este membră a baroului din decembrie 2003, fiind specializată în litigii administrative, comerciale şi de achiziţii publice.

Amelia s-a alăturat echipei D&B David şi Baias în anul 2014. Anterior colaborării cu D&B, Amelia a coordonat Departamentul de Litigii şi Arbitraj din cadrul unei firme de avocatură, specializată în achiziţii publice, dobândind astfel o vastă experienţă în domenii precum litigii administrative şi comerciale, achiziţii publice şi penal comercial (infracţiuni economice şi de corupţie).

Cu o experienţă de peste 15 ani ca avocat pledant, a reprezentat cu succes numeroase companii locale şi multinaţionale în faţa instanţelor de judecată din România, precum şi a instanţelor arbitrale naţionale şi internaţionale în acţiuni complexe din sectoarele: utilităţi, infrastructură sau construcţii, medical, energie şi resurse naturale, apărare şi securitate.

Amelia este de asemenea recunoscută ca specialist în achiziţii publice, fiind implicată atât în procedurile de atribuire complexe a contractelor de achiziţii publice cu valori estimate de peste 40 de millioane de euro, precum şi în litigii având ca obiect executarea contractelor de achiziţii publice sau a celor finanţate din fondurile europene.

Contact

Phone: +40 21 225 3770
Email: amelia.teis@david-baias.ro