DREPTUL CONCURENŢEI / ANTI TRUST – BANDA 1

Persoanele intervievate îl descriu pe Sorin David ca fiind „unul dintre cei mai buni avocaţi în dreptul concurenţei în România.” Este cunoscut pentru abordarea academică, fiind şi cadru universitar al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.
Manuela Guia impresionează clienţii prin „munca depusă, expertiză şi profesionalism; este întotdeauna minuţioasă şi cunoaşte foarte bine piaţa internaţională”. „Manuela are o vastă experienţă în procedurile specifice investigaţiilor Consiliului Concurenţei, experienţă evidenţiată de reprezentarea unor companii precum Eni şi Lukoil în proceduri de anulare a deciziilor prin care Consiliul a stabilit amenzi”.
Ediţia 2015 a Chambers Europe menţionează că D&B „a asistat Mega Image pe durata investigaţiei declanşate de Consiliul Concurenţei, consultanţă la achiziţia a 20 de magazine aparţinând unui retailer local, cât şi asistenţă pe parcursul autorizării tranzacţiei”. De asemenea, D&B a acordat asistenţă juridică unor companii precum Cargill şi Glencore, în investigaţia declanşată de Consiliul Concurenţei pe piaţa cerealelor.

TAXE – BANDA A 2-A

„Dan Dascălu rămâne liderul necontestat al departamentului de taxe şi litigii al D&B, cu experienţă în vastă în reprezentarea clienţilor în faţa instanţelor civile şi de arbitraj într-o serie de cazuri fiscale. Recent, a asistat Lear Corporation la contestarea deciziei ANAF de impunere a unor obligaţii fiscale aferente TVA în valoare de 2 mil Euro”.
Chambers Europe evidenţiază în ediţia 2015 speţele Rafinăria Steaua Română şi Nidera. În cazul Rafinărie Steaua Română, D&B a obţinut o hotărâre a Curţii Europene de Justiţie favorabilă clientului, ar în cazul Nidera D&B a obţinut anularea unei decizii de impunere a sumei de 3 mil euro, reprezentând TVA.

DREPTUL MUNCII – BANDA A 3-A

„Dan Dascălu are o vastă experienţă în litigii de muncă şi în consultanţă pe dreptul muncii de asemenea. Recent, a asistat PepsiCo în probleme de dreptul muncii rezultate din activitatea de zi cu a zi a companiei.”
„Carmen Medar are cunoştinţe semnificative în ceea ce priveşte legislaţia muncii şi legea sindicatelor româneşti. Carmen a fost parte din echipa care a asistat Pepkor cu înfiinţarea filialei sale româneşti, oferind consultanţă pentru modelele de contracte de muncă şi regulamentele interne”.

SOCIETĂŢI COMERCIALE / FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA A 4-A

Persoanele intervievate îl descriu pe Sorin David ca un „recunoscut practician în drept corporatist şi fuziuni şi achiziţii, cu expertiză notabilă în aspecte comerciale ale tranzacţiilor. În ultimul timp, Sorin a asistat mai multe companii importante pe piaţa locală, printre care OMV Petrom şi BRD Groupe Société Générale, într-o serie de probleme de drept corporatist”.
„Anda Rojanschi a adus o abordare inteligentă, pro-activă şi practică asupra unor tranzacţii, deseori tranzacţii cu elemente transfrontaliere semnificative. Printre acestea se numără şi achiziţia Sanoma Hearst România de către grupul german Burda International, asistat de D&B”.