DREPTUL CONCURENŢEI / ANTI TRUST – BANDA 1

Echipa de concurenţă a D&B este considerată ca fiind una dintre cele mai puternice din ţară. Litigiile reprezintă unul dintre punctele forte, D&B reprezentând recent Orange România într-o serie de cazuri legate de o posibilă încălcare a legii concurenţei. Pe partea de consultanţă, echipa se ocupă de o gamă largă de probleme de la concurenţă şi antitrust, la investigaţii pentru controlul fuziunilor. Lista impresionantă de clienţi ai firmei include companii naţionale şi multinaţionale, precum OMV Petrom, ENI, LG Electronics, Mega Image şi Farmexpert.
Partenerul coordonator, Sorin David, este unul dintre experţii recunoscuţi în dreptul concurenţei şi antitrust, folosindu-şi experienţa şi în mediul academic, fiind cadru universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, unde predă dreptul concurenţei şi drept comercial. Sorin David este apreciat atât de colegi, cât şi de clienţi, unul dintre cei din urmă caracterizându-l ca “unul dintre cei mai buni avocaţi în acest domeniu – fiind şi profesor şi mentor în acelaşi timp ”.
Manuela Guia acoperă întreaga arie de asistenţă în dreptul concurenţei şi antitrust. Este apreciată în egala măsură de colegi şi de clienţi, care o văd ca fiind “un avocat tânăr, ambiţios, cu un potenţial excelent”.

TAXE – BANDA A 2-A

Echipa de şase avocaţi şi-a asigurat o poziţie dominantă în această arie de expertiză, datorită afilierii cu PwC, dar şi datorită experienţei în litigii. D&B a acordat asistenţă şi reprezentare pe probleme de natură fiscală unor clienţi din domeniul imobiliar, construcţii, electronice, dar şi din domeniul bancar. Se remarcă recent, proiectul în care Nidera a fost asistată de D&B cu o cerere de anulare împotriva deciziei autorităţilor fiscale legată de rambursarea sumei de 3,000,000 Euro, reprezentând TVA. O altă companie, Rafinăria Steaua Română, este asistată de D&B cu cererea de compensare TVA. Lista de clienţi îi include şi pe Mivan şi Gallaher România, membră a grupului Japan Tobacco.
Partenerul coordonator, Dan Dascălu, este recunoscut pentru abilităţile sale în litigii şi procedură fiscală. Contribuţia recentă la codul fiscal român, îi aduce un plus de recunoaştere printre colegi.

DREPTUL MUNCII – BANDA A 3-A

Datorită asocierii cu PwC România, echipa D&B David şi Baias este bine cunoscută pentru maniera în care abordează probleme de dreptul muncii care include şi aspecte de taxe şi resurse umane. Echipa D&B are o vastă experienţă în litigii de muncă, în soluţionarea litigiilor de muncă, dar şi în probleme legate de restructurare. De curând, D&B a asistat NH Hotels în legătură cu un mandat de restructurare menit să sincronizeze structura angajaţilor companiei, cu aceea din alte jurisdicţii. Intel, companie reprezentativă în domeniul tehnologiei, este un client care apelează în mod regulat la asistenţa D&B , în legătură cu operaţiunile pe care le desfăşoară în România.
Dan Dascălu este partener coordonator al echipei de dreptul muncii şi al celei de litigii. Este recunoscut ca fiind un avocat cu abilităţi remarcabile în sfera litigiilor.
Carmen Medar coordonează împreună cu Dan Dascălu echipa de dreptul muncii. Cunoştinţele acumulate atât în Codul muncii şi legislaţia muncii autohtonă, cât şi în dreptul comunitar, o recomandă în acest domeniu.

SOCIETĂŢI COMERCIALE / FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA A 4-A

Echipa de Corporate/M&A a D&B beneficiază de cooperarea cu PwC România şi reţeaua internaţională a PwC şi de reputaţia câştigată în domeniul dreptului concurenţei. În aria comercială, grupul oferă consultanţă în probleme de fuziune, achiziţii, restructurări, precum şi asistenţă general pe probleme de drept comercial. Printre tranzacţiile cheie se numără Metair Investments (analiză juridică şi de mediu asupra companiei Rombat SA) şi Clinica Polisano – client asistat în legătură cu vânzarea clinicii de dializă către compania germană Diaverum.
Persoanele intervievate sunt de părere că Sorin David “înţelege interesele clienţilor şi încearcă să găsească întotdeauna soluţii practice”. Printre clienţii recent asistaţi, se numără Supreme Chocolat, care a vândut integral acţiunile sale grupului austriac Kandia.
Partenerul coordonator Anda Rojanschi, a condus echipa de avocaţi care a asistat Metair Investments în tranzacţia Rombat SA (analiză juridică şi de mediu asupra companiei Rombat şi asistenţă la cumpărare).

BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – BANDA A 4-A

În ciuda numărului redus de avocaţi specializaţi în domeniul financiar-bancar, D&B David şi Baias este recunoscută pentru expertiza sa şi asistenţa acordată instituţiilor financiare non-bancare. D&B a asistat Provident Financial România IFN în legătură cu condiţiile în care clientul îşi poate continua operaţiunile ca instituţie non-bancară în România. Garanti Bank, TBI Credit IFN, TBI Leasing IFN şi Volksbank România completează lista clienţilor din sectorul financiar-bancar.
Partenerul coordonator, Sorin David este principalul contact pentru clienţi.