IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA

EŞALONUL 2: La secţiunea IT, telecomunicaţii şi media, PwC Legal LLP este o firmă din eşalonul al doilea, “Sorin David conduce o echipă de şase avocaţi ai firmei D&B David şi Baias, care posedă expertiză tehnică. Societatea a asistat Orange Participations în legătură cu achiziţia sensibilă de acţiuni ale unui retailer de produse şi servicii telecom şi, de asemenea, a prestat servicii Orange Telecom cu privire la schimbarea cadrului juridic în care compania colaborează cu societăţile retail GSM. Clienţii declară că firma dovedeşte o «abordare profesională».” (2010)

CORPORATE / M&A

EŞALONUL 3: “Echipa de drept societar a firmei D&B David şi Baias este apreciată pentru «buna sa înţelegere globală a procesului M&A», precum şi pentru «nivelele înalte de capacitate de reacţie şi organizare». Doi parteneri şi 11 asociaţi posedă expertiză în sectorul retail, precum şi în activităţile de drept societar referitoare la relaţiile de muncă. Firma a asistat Mega Image în legătură cu achiziţionarea a patru magazine de la compania română Mialan Comimpex, situate în Bucureşti. De asemenea, societatea a asistat clientul cu privire la notificarea la Consiliul Concurenţei a tranzacţiei, evaluată la 5m€. Pe partea de restructurare, firma a acordat consultanţă şi asistenţă juridică privind fuziunea a cinci entităţi române din grupul Michelin, în scopul optimizării managementului operaţiunilor sale din România. Partenerul coordonator Sorin David este «un adevărat expert în legea română».” (2010)

LITIGII

EŞALONUL 3: La secţiunea Litigii, D&B David şi Baias este o firmă din eşalonul al treilea, “Dan Dascălu conduce echipa de litigii a firmei D&B David şi Baias, care posedă o expertiză particulară în domeniul litigiilor fiscale, în cadrul unei game largi de servicii. Clienţii sunt impresionaţi de modul în care societatea furnizează «soluţii adecvate la probleme foarte dificile şi delicate». Firma a reprezentat dezvoltatorul imobiliar Avrig 35 cu privire la diverse aspecte, inclusiv pretenţii împotriva Oficiului de Carte Funciară, în valoare totală de 20m€. Firma prestează servicii, de asemenea, instituţiei Crucea Roşie din România, în legătură cu recuperarea proprietăţii donate la începutul secolului al 20-lea de către familia regală şi confiscate de Regimul Comunist. Valoarea obiectului litigiilor se ridică la 10m€.” (2010)

ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE

EŞALONUL 3: La secţiunea Energie şi resurse naturale, D&B David şi Baias este o firmă din eşalonul al treilea, “Anda Rojanschi conduce echipa de energie a firmei D&B David şi Baias. Clienţii descriu societatea ca fiind «foarte profesională». Firma a asistat o filială a unei bănci de investiţii renumite să obţină o licenţă de energie privind distribuţia wholesale pe piaţa locală.” (2010)

BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL

EŞALONUL 4: La secţiunea Bănci, finanţe şi pieţe de capital, eşalonul 4, “Clienţii sunt impresionaţi de «foarte buna cunoaştere tehnică» deţinută de D&B David şi Baias şi declară că echipa de bănci şi finanţe dovedeşte o «inteligenţă practică». Laura Toncescu conduce practica. Societatea a asistat TBI Leasing IFN în legătură cu transferul în străinătate al unui portofoliu de contracte de leasing neplătite (defaulting) în valoare de 3m€, identificând cele mai adecvate soluţii pentru transferul portofoliului de leasing şi elaborarea documentaţiei contractuale specifice.”(2010)

IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII

EŞALONUL 4: “Locaţiunile comerciale constituie o parte importantă a practicii imobiliare a D&B David şi Baias, unde echipa este condusă de partenerul coordonator Sorin David. Pe partea de construcţii, firma a lucrat cu dezvoltatorul Mivan cu privire la proiecte imobiliare de amploare.” (2010)