DREPTUL CONCURENŢEI / ANTI TRUST – BANDA 1-A

Această firmă cu baze solide îşi menţine reputaţia pentru servicii de înaltă calitate în domeniul dreptului concurenţei. Echipa formată din şapte avocaţi se ocupă de probleme legate de anti-trust şi ajutoare de stat şi a fost în mod particular activă în investigaţii pentru clienţi din domeniul telecomunicaţiilor, comerţului cu amănuntul şi farmaceutic. Cu titlul de exemplu, echipa a asistat Relad, un distribuitor important din România de produse farmaceutice cu privire la două investigaţii întreprinse de Consiliul Concurenţei. Intervievaţii salută abordarea proactivă a avocaţilor, spunând : „Chiar poţi conta pe ajutorul lor.” Sorin David este considerat un nume de referinţă pentru probleme de concurenţă şi este liderul departamentului. Clienţii afirmă că acesta „întotdeauna priveşte contextul problemei şi oferă opinii concise”. Alături de el lucrează Manuela Guia, care de asemenea se evidenţiază prin experienţa sa în domeniul dreptului concurenţei.

TAXE –BANDA A 2-A

David & Baias beneficiază de asocierea sa cu PwC şi oferă clienţilor un spectru larg de asistenţă în domeniul fiscal. Recent, serviciile din această sferă au cunoscut un avânt, datorită alăturării a patru noi avocaţi echipei de litigii fiscale. Experienţa echipei atât în probleme contencioase cât şi în probleme necontencioase asigură loialitatea clienţilor, printre care se numără RBS Bank Romania, Michelin Group şi Delamode Group. Sorin David conduce departamentul şi este principalul punct de contact.

DREPTUL MUNCII – BANDA A 2-A

Acest grup format din trei membri se bucură atât de cooperarea firmei cu PwC, cât şi de recomandări de clienţi din vasta reţea a firmei. Aptitudinile echipei în domeniul consultanţei cu privire la probleme de dreptul muncii asociate cu probleme din domeniul fiscal reprezintă încă o trăsătură prin care aceasta se face remarcată. Principalele realizări includ asistenţă oferită unor clienţi precum Omniasig, A&S International şi Michelin Romania, pentru concedieri, transferuri de personal şi negocieri colective. Surse afirmă că know-how-ul extensiv al lui Dan Dascalu în domeniul fiscal a avut o contribuţie deosebită.

BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL – BANDA A 3-A

La această firmă corespondentă a PwC, puternica echipă formată din nouă avocaţi specializată pe domeniul bancar şi financiar câştigă o recunoaştere din ce in mai largă pe piaţă. Concentrată în mod predominant pe împrumuturi, grupul oferă de asemenea consultanţă unor bănci, în special în probleme de reglementare. Printre realizările recente, echipa a asistat GE Money cu privire la înfiinţarea GE Garanti Bank şi ProCredit Bank într-o emisiune de obligaţiuni, estimată la aproximativ 91.3 milioane RON. Comentatorii descriu echipa ca fiind „solidă, dedicată şi încrezătoare în capacitatea sa de a rezolva probleme importante; este în acelaşi timp competentă din punct de vedere tehnic şi orientată către client.” Sorin David este principala persoană de contact pentru acest departament.

SOCIETĂŢI COMERCIALE/FUZIUNI ŞI ACHIZIŢII – BANDA A 4-A

Această firmă corespondentă a PwC asistă atât cumpărători internaţionali cât şi vânzători locali, câştigând recunoaştere pentru impresionanta experienţă în proiecte de due diligence juridic. Realizările semnificative pentru echipa de 12 membri includ consultanţa oferită clientului Orange Participations cu privire la achiziţia unui retailer de servicii de telecomunicaţii şi asistenţa acordată Avrig 35 pentru vânzarea Iris Shopping Center Titan Bucureşti către DEGI, tranzacţie în valoare de 147 milioane de EURO. În completarea referinţelor sale academice, Sorin David este recunoscut ca fiind un practician cu o “abordare nepărtinitoare”.