IT, TELECOMUNICAŢII ŞI MEDIA

EŞALONUL 2: D&B David şi Baias a acordat consultanţă unui furnizor software renumit şi unui integrator de servicii de comerţ electronic, cu privire la restructurarea operaţiunilor sale de afaceri. Consultanţa a cuprins migrarea drepturilor de proprietate intelectuală (IP) şi aranjarea unei protecţii suplimentare în vederea maximizării valorii drepturilor de proprietate intelectuală asupra aplicaţiilor software. De asemenea, echipa a prestat servicii unei companii globale de telefonie mobilă în legătură cu o investigaţie desfăşurată de consiliul concurenţei pe pieţele de terminare a apelurilor naţionale şi internaţionale. Pentru clienţi, firma oferă o „cunoaştere aprofundată a domeniului şi o echipă dinamică de avocaţi.”

ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE

EŞALONUL 2: Ghidul Legal 500 ediţia 2009 plasează D&B David şi Baias în Banda a 2-a de firme la secţiunea Energie şi Resurse Naturale, subliniind că: „În anul 2008, D&B David şi Baias a furnizat consultanţă juridică unei mari companii multinaţionale din domeniul energiei, în legătură cu legislaţia privind ajutorul de stat şi noul cadru legislativ post-aderare la UE privind ajutoarele de stat. Aceasta a inclus asistenţă privind negocierile cu instituţii guvernamentale.”

BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL

EŞALONUL 3: Ghidul Legal 500.com plasează D&B în Banda a 3-a de firme recomandate la secţiunea Banking, Finance & Capital Markets, subliniind că: „Partenerul D&B David şi Baias Laura Toncescu conduce echipa de banking, finanţe şi titluri de valoare, alcătuită din opt avocaţi. Firma a acordat consultanţă privind aranjarea de împrumuturi sindicalizate şi finanţări, iar în anul 2008 a prestat servicii companiei ING Asset Management cu privire la activităţi transfrontaliere. Printre clienţii financiari importanţi ai firmei se numără BRD-Groupe Société Generale şi BNP Paribas. În domeniul pieţelor de capital, firma a acordat consultanţă diviziei române de brokeraj a ABN AMRO în legătură cu furnizarea de servicii către clienţii dornici să acceseze piaţa locală de capital prin intermediul unor oferte publice iniţiale (IPO) şi emisiuni de obligaţiuni. Conform declaraţiei unui client, firma pune în acţiune o «echipă inteligentă şi subtilă, care răspunde perfect cerinţelor noastre».”

LITIGII

EŞALONUL 3: Ghidul Legal 500 ediţia 2009 plasează D&B David şi Baias în Banda a 3-a de firme recomandate la secţiunea Litigii, subliniind că „D&B David şi Baias deţine o echipă formată din şaptesprezece avocaţi, conduşi de respectatul specialist şi partener Dan Dascălu, având o listă bine-dezvoltată de clienţi regionali şi internaţionali renumiţi. În anul 2008, firma a acordat consultanţă companiei Bundesdruckerei în legătură cu un proces privind o procedură de achiziţii publice în valoare de 70m€ şi instituţiei Crucea Roşie din România cu privire la o serie de acţiuni în revendicare a unor proprietăţi imobiliare confiscate de regimul comunist, în valoare totală de 10m€. «Consultanţa şi serviciile acordate sunt de neegalat, iar firma ne-a impresionat prin capacitatea de reacţie şi interfaţa cu clienţii», declară un client.”

IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII

EŞALONUL 3: „Sorin David este partenerul lider al diviziei Imobiliare a firmei D&B David şi Baias, conducând o echipă de şase avocaţi. În anul 2008, societatea a acordat consultanţă dezvoltatorului irlandez Mivan cu privire la o reţea de zece shopping mall-uri din România, având o valoare combinată de 700m€ şi privind construcţia complexului imobiliar de 654 de unităţi New Town din Bucureşti, în valoare de 120m€. De asemenea, echipa a asistat Grupul Avrig în legătură cu vânzarea în valoare de 147m€ a Iris Shopping Centre Titan Bucureşti către fondul german de investiţii DEGI. Clienţii descriu firma drept «îndatoritoare, proactivă şi foarte disponibilă să asculte ce are de spus clientul, o calitate rară».”

Corporate / M&A

EŞALONUL 4: Ghidul Legal 500 ediţia 2009 plasează D&B David şi Baias pe locul 4 între firmele recomandate la secţiunea Corporate/M&A, subliniind că: „Divizia corporate şi M&A a firmei D&B David şi Baias cuprinde 14 avocaţi, conduşi de partenerul Sorin David şi nou promovata parteneră Anda Rojanschi, lideră a departamentului M&A şi o «avocată corporate absolut remarcabilă». Fima este societatea de avocatură afiliată a firmei de consultanţă financiară PwC şi, în consecinţă, posedă o înaltă competenţă în domeniile drept fiscal şi restructurare, bucurându-se de o bază de clienţi multinaţionali. În anul 2008, firma a acordat consultanţă, pe partea de achiziţii, companiei Mega Image – un lanţ de supermarketuri din România –, în legătură cu achiziţionarea La Fourmi, un concurent de pe piaţă, tranzacţie evluată la 18,6m€. Pe partea de vânzări, echipa a acordat consultanţă companiei Dorna Lactate cu privire la vânzarea afacerii sale cu produse lactate către Lactalis, pentru o sumă de peste 70m€. «Fără îndoială, relaţia cu D&B David şi Baias a constituit una dintre cele mai bune experienţe juridice pe care le-am avut în SEE», a declarat cu entuziasm un client.”