CONCURENŢĂ / ANTITRUST (Competition/Anti-trust)

BANDA 1: „Această echipă statornică urcă în top anul acesta ca urmare a unei serii de succese recente. Clienţii beneficiază de o echipă de avocaţi extrem de competenţi, care sunt «eficienţi, bine pregătiţi, diligenţi şi capabili de efort susţinut. Am simţit că sunt dedicaţi în întregime proiectelor noastre», au declarat cu entuziasm comentatorii. Echipa abordează o arie largă de domenii, incluzând concurenţă, antitrust şi ajutor de stat pentru clienţi care includ leaderi în sectoarele telecom şi farmaceutice. Sorin David a fost extrem de vizibil în ultimul an şi este recomandat ca fiind unul dintre cei mai bine pregătiţi practicieni şi cu cea mai înaltă specializare din acest domeniu.”

Taxe

BANDA 2: „Ca urmare a legăturilor sale strânse cu PwC, această firmă de zece avocaţi poate mobiliza resurse formidabile în numele clienţilor săi; această alianţă facilitează, de asemenea, accesul firmei la baza largă de clienţi internaţionali ai PwC. Lăsând la o parte alianţa respectivă, avocaţii firmei sunt recunoscuţi în sine pentru experienţa aprofundată şi nivelul înalt de pregătire. Echipa şi-a câştigat respectul cu privire la activitatea consultativă, tranzacţională şi litigioasă, prestând servicii de avocatură unor companii renumite din sectorul farmaceutic şi sectorul industrial, precum Cristim, Gecad Epayment şi S&T System Integration. Sorin David este liderul firmei.”

RELAŢII DE MUNCĂ (EMPLOYMENT)

BANDA 3: „Cele mai semnificative rezultate ale acestei echipe în domeniul relaţiilor de muncă au fost cele aferente ariilor restructurări corporative şi litigii, firma desfăşurând, de asemenea, şi activitate de consultanţă. Clienţii săi, care includ Petrom and Carpatcement Holding, apreciază capacitatea firmei de a aborda aspecte complexe, sensibile. Directorul de departament Dan Dascălu este remarcat drept avocat pledant talentat în domeniul relaţiilor de muncă, în timp ce activitatea sa de consultanţă atrage elogii suplimentare, clienţii apreciind «mintea sa foarte logică».”

BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL (Banking, finance AND capital markets)

BANDA 4: „Sursele indică faptul că această firmă «prinde din urmă firmele mai mari din domeniu». În calitate de societate corespondentă a PwC în România, David & Baias acordă consultanţă complexă prin specialiştii săi societăţilor comerciale, instituţiilor financiare şi organismelor de stat. Practica grupului include, în principal, consultanţă acordată împrumutatorilor care caută să finanţeze tranzacţii tip M&A, LBO şi investiţii de capital pe plan local şi transfrontalier. Firma a acordat de curând asistenţă companiei Sogecap în legătură cu o investiţie în valoare de 7,5 milioane EUR privind înfiinţarea unei societăţi de asigurări de viaţă; altă activitate notabilă este reprezentată de consultanţa acordată Volksbank România privind cadrul contractual aferent vânzării de produse derivate către clienţii băncii. Sorin David este un punct de contact cheie al firmei.”

Corporate / M&A

BANDA 5: „Societatea de avocatură corespondentă a PwC în România, David & Baias acordă consultanţă instituţiilor financiare şi societăţilor comerciale, precum şi guvernelor şi organismelor de stat, în legătură cu o varietate de aspecte, inclusiv achiziţii pe datorie (LBO), asocieri în participaţiune (joint ventures) şi investiţii de capital (equity investments). Recent, firma a acordat consultanţă dezvoltatorului român Avrig 35 cu privire la vânzarea unui shopping centre către fondul german DEGI, tranzacţie în valoare de peste 147 milioane EUR; printre alţi clienţi se numără Altex Impex, Marinopoulos Holding, ThyssenKrupp şi Saint-Gobain. Sorin David se bucură de un «imens respect» în domeniu şi a acordat de curând consultanţă Dorna Lactate privind vânzarea afacerii cu produse lactate La Dorna către Lactalis, tranzacţie evaluată la peste 70 milioane EUR”.