IT, TELECOMUNICAŢII SI MEDIA

EŞALONUL 2: „D&B David şi Baias a asistat editorul De Agostini Hellas în legătură cu extinderea afacerilor sale în România, acordând consultanţă cu privire la legislaţia media, protecţia consumatorilor, drepturile de autor şi protecţia mărcilor de comerţ. De asemenea, firma a prestat servicii companiei Castel Films, furnizând asistenţă în mai multe arii ale dreptului societar şi comercial.”

ENERGIE ŞI RESURSE NATURALE

EŞALONUL 2: „În anul 2007, D&B David şi Baias a continuat să furnizeze în mod regulat consultanţă companiei Petrom, parte a Grupului OMV, în special în domeniul dreptului muncii şi litigiilor de muncă. De asemenea, firma a asistat Europa Oil $ Gas în legătură cu obţinerea mai multor blocuri de explorare în România.”

BĂNCI, FINANŢE ŞI PIEŢE DE CAPITAL

EŞALONUL 3: “Afiliata PwC, D&B David şi Baias prin echipa sa de bănci şi finanţe a asistat ABN Amro Bank (România) şi EIB cu privire la lansarea de către aceasta din urmă a primei emisiuni pe piaţa locală română, în valoare de 85 milioane €. De asemenea, firma a acordat consultanţă filialei locale a Société Generale, în legătură cu implementarea cadrului contractual privind vânzarea de produse derivate către clienţii băncii. Clienţii apreciază «timpii de execuţie scurţi şi capacitatea de reacţie rapidă» ale societăţii.”

LITIGII (DISPUTE RESOLUTION)

EŞALONUL 3: „În 2007, D&B David şi Baias a reprezentat Alpha Bank, Avrig 3-5 şi Red Cross din România în legătură cu mai multe procese imobiliare. De asemenea, echipa a acordat consultanţă Carpatcement Holding România în legătură cu o acţiune judiciară împotriva Consiliului Concurenţei şi a reprezentat operatorul de telefonie mobilă Orange şi Mittal Steel Galaţi. Clienţii apreciază firma pentru «calitatea şi capacitatea de reacţie» ale acesteia. Datorită legăturii sale istorice cu PwC, societatea posedă, de asemenea, o expertiză deosebită în domeniul litigiilor fiscale şi soluţionării disputelor.”

IMOBILIARE ŞI CONSTRUCŢII (REAL ESTATE AND CONSTRUCTION)

EŞALONUL 3: „D&B David şi Baias deţine un palmares considerabil în domeniul imobiliar. În anul 2007, firma a furnizat servicii de due diligence, asistenţă privind negocierile şi redactare de documentaţii pentru compania britanică Mivan în legătură cu achiziţionarea de terenuri şi dezvoltarea şi finanţarea unei reţele de zece shopping mall-uri în valoare de 700m€ şi unor proiecte rezidenţiale în valoare de 120m€. De asemenea, echipa a prestat servicii fondului de investiţii britanic Teesland IOG cu privire la achiziţionarea Parcului Industrial A1, tranzacţie în valoare de 70m€. Clienţii declară că firma oferă o «echipă foarte pregătită, cu o mare capacitate de concentrare, care rezolvă efectiv misiunile încredinţate». Printre alţi clienţi se numără dezvoltatorul imobiliar lider Grup Avrig.”

CORPORATE / M&A

EŞALONUL 4: Ghidul Legal 500 – ediţia 2008 plasează D&B în eşalonul 4 al secţiunii Corporate/M&A, subliniind că „Firma a activat în domeniul tranzacţiilor M&A în anul 2007, prestând servicii de avocatură mai multor corporaţii pan-europene. Firma a asistat compania maxima LT cu privire la vânzarea pachetului său de acţiuni în societatea română deţinătoare a lanţului retail Albinuţa. În plus, firma a acordat consultanţă fabricantului danez de robineţi cu bilă Boren Armatur privind achiziţionarea distribuitorului său din România SEI International şi a prestat servicii dezvoltatorului imobiliar lider Grup Avrig cu privire la vânzarea unui pachet minoritar de acţiuni către un grup de investitori australieni şi britanici. Printre alţi clienţi de top se numără Akzo Nobel Coatings International, sadesa Obras y Servicios şi Novo Tech. Clienţii apreciază societatea pentru «serviciile de încredere şi exacte, care o situează printre cele mai bune firme disponibile».”