D&B David şi Baias şi PwC România au furnizat consultanţă juridică, financiară şi fiscală în tranzacţia ROMBAT – Metair pe partea cumpărătorului

Bucureşti, 15 martie 2012.
PwC România şi firma sa de avocatură afiliată în România, D&B David şi Baias, au furnizat consultanţă financiară, fiscală şi juridică pe partea cumpărătorului în tranzacţia implicând achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al ROMBAT Bistriţa de către firma sud-africană Metair International Holding Cooperatief. Tranzacţia se ridică la aproape 43 de milioane de EUR şi este una dintre cele mai mari înregistrate vreodată în sectorul automotive din România. Metair a fost asistat şi de firma de avocatură sud-africană Tabacks.

„ROMBAT este unul dintre cei mai mari producători de baterii auto din Europa Centrală şi de Est, cu o cotă de piaţă semnificativă atât în România, cât şi la export, şi are perspective excelente de dezvoltare, în linie cu evoluţia generală a sectorului auto din România care a crescut constant în ultimii ani pe fondul sporirii exporturilor. În acelaşi timp, Metair este o firmă sud-africană care deţine participaţii în mai multe companii din sectorul automotive. Metair este principalul producător de baterii auto din Africa de Sud si este angajat intr-un program de dezvoltare a bateriilor de „noua generaţie”. Metair cooperează de ceva vreme cu ROMBAT, iar această tranzacţie demonstrează angajamentul lor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei auto din România”, a declarat Sorin David, Partener Senior, D&B David şi Baias, unul dintre coordonatorii echipei de consultanţi implicaţi în tranzacţie.

„Acesta a fost un efort combinat remarcabil al echipei de tranzacţii PwC, cuprinzând atât consultanţi financiari şi fiscali din România şi Africa de Sud, cât şi avocaţi D&B David şi Baias. A fost un proces de negociere extrem de complex şi s-a ajuns la o structurare foarte interesantă a tranzacţiei. Se cuvin felicitări echipei române de consultanţi compusă din Anda Rojanschi, Partener, D&B David şi Baias – conducatorul echipei de negociere, Mariana Barbu, Director, Consultanţă Fiscală şi Alexandru Medelean, Director, Liderul Echipei de Servicii pentru companii antreprenoriale, PwC România”, a adăugat Sorin David.

Despre D&B David şi Baias

D&B David şi Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, vă pune la dispoziţie soluţii integrate, novatoare şi pragmatice prin acordarea de asistenţă, reprezentare şi consultanţă juridică în următoarele domenii: societăţi comerciale şi grupuri de societăţi, fuziuni, achiziţii şi restructurări, proprietăţi imobiliare, relaţii de muncă şi resurse umane, servicii financiare şi pieţe de capital, concurenţă şi ajutoare de stat, proprietate intelectuală, protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal, litigii fiscale şi comerciale. D&B David şi Baias este de asemenea specializată în domeniile farmaceutic şi IT&Telecom, furnizând soluţii specifice pentru societăţile din aceste industrii.

Leave a Comment